Kūtris: referendumu var apturēt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Teorētiski pastāv iespēja, ka Satversmes tiesa (ST) varētu vēl pirms tautas nobalsošanas vērtēt, vai jautājums par valsts valodu ir vai nav lemjams referendumā, tā šodien intervijā Latvijas Radio sacīja ST priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.

Pievienota 3.-4.rindkopa

Atkarīgs, kā tiks noformulēts pieteikums

Viņš norādīja, ka tas ir atkarīgs no tā, kā tiks noformulēts pieteikums ST un vai tas atbildīs tiesas kompetencei. Tāpat pastāv teorētiska iespēja, ka referendums tiek apturēts līdz tiesas lēmumam, norādīja Kūtris.

«Ja pieteikums tiktu formulēts atbilstoši ST kompetencei un būtu iesniegti visi nepieciešamie fakti, turklāt, ja kopā ar pieteikumu būtu izteikts lūgums «apturēt kaut kādas darbības», tad tiesai būtu jālemj par to,» sacīja Kūtris.

Prezidents un premjers nekomentē

Gan Valsts prezidents Andris Bērziņš, gan Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) atturas komentēt teorētisku iespēju Satversmes tiesai (ST) apturēt tautas nobalsošanu par krievu valodas statusu.

Šodien pēc divpusējās tikšanās Rīgas pilī ne Bērziņš, ne Dombrovskis nevēlējās žurnālistiem komentēt, vai šāda iespēja būtu vajadzīga, uzsverot, ka Latvijā tiesu vara ir neatkarīga. «Baidos ST kaut ko ieteikt,» sacīja Bērziņš. Arī valdības vadītājs norādīja: «Mums ir neatkarīga tiesu vara un tas ir neatkarīgas tiesas lēmums.»

Kā ziņots, februāra vidū notiks tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu