Sprūdžs: Manis pēc var aizliegt smēķēšanu visā Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Latvijas Ārstu biedrība kritiski vērtē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (ZRP) darbības, lai apturētu Ozolnieku pašvaldības noteikumus, kas aizliedz smēķēt uz daudzdzīvokļu namu lodžijām. Savukārt ministrs skaidro, ka pašvaldības rīcība ir destruktīva un nelikumīga.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio sacīja: «Tas ir fantastisks Ozolnieku pašvaldības PR stāsts - visi tagad Latvijā zina, kur ir Ozolnieki.

No tāda viedokļa absolūti cienu attiecīgo pašvaldību. Viņi ir pelnījuši cieņu.

Tai pašā laikā tās darbības rezultātu sasniegšanai nav ļoti konstruktīvas. Tās vairāk ir drusku destruktīvas.

Zināmā mērā, pateicoties Ozolnieku ierosinājumam, mēs esam rosinājuši Veselības ministriju rosināt grozījumus likumā. Viņi jau to dara. Grozījumi iet uz priekšu, lai pašvaldības varētu šos jautājumus regulēt.

Tas, ko Ozolnieki grib darīt šobrīd, nav likumīgi.

Jebkurš, kam viņi piemērotu sodu, var to apstrīdēt.

Tiesa to atzītu par nelikumīgu."

Taču kopumā Sprūdžs atbalsta ideju: "Manis pēc smēķēšanu varētu aizliegt visā Latvijas teritorijā."

Sprūdžs apturēs aizliegumu smēķēt uz daudzdzīvokļu namu lodžijām

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Sprūdžs izdos rīkojumu, lai apturētu Ozolnieku pašvaldības pieņemto un izsludināto saistošo noteikumu darbību, kas aizliedz smēķēt uz daudzdzīvokļu namu lodžijām.

Tikmēr Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis ministru nodēvējis par atpakaļrāpuli.

Apinis iezīmēja vienkāršu situāciju: «Otrā stāva lodžijā svaigā gaisā izvests zīdainītis ratiņos. Pirmā stāva lodžijā onka velk kuplu dūmu.

Tabakas dūmi uz visu mūžu sagandē zīdainīša veselību, bērna elpošanas un sirds asinsvadu sistēmai tiek nodarīts neatgriezenisks kaitējums. Zīdainītis nevar nekur aizmukt no onkas smēķu dūmiem.

Ministrs Sprūdžs labpatikā berzē rokas: cik labi, ka bērniņam būs astma un sirdskaite.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu