Šlesers politikā neatgriezīšoties (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais partijas LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers vasarā sāks aktīvi nodarboties ar uzņēmējdarbību nekustamo īpašumu jomā.

Šlesers atklāj, ka iecerējis būvēt un attīstīt jaunus objektus.

Pēdējā laikā, kopš Šlesers vairs nav politikā, viņš esot bijis arī ārpus aktīvā darba. Likumā paredzēto iespēju saņemt bezdarbnieka pabalstu bijušais Saeimas deputāts neesot izmantojis un neplānojot to darīt.

Patlaban Šlesers cenšoties vairāk būt kopā ar bērniem, pirmām kārtām ar diviem jaunākajiem dēliem, kuri vēl ir pavisam mazi. «Kad piedzima vecākie dēli, man tik daudz laika bija jāvelta saviem tiešajiem amata pienākumiem, ka neatlika laika līdzdalībai bērnu audzināšanā,» pastāstīja Šlesers. Lielākajiem dēliem, kas tagad izvēlas, ko studēt, arī jāveltot laiks.

10.Saeimā pēc Šlesera iniciatīvas tika grozīts likums par uzturēšanās atļaujām apmaiņā pret ieguldījumiem Latvijas ekonomikā, rezultātā atdzīvojies nekustamā īpašuma tirgus. «Ja apskatāmies statistiku, tad redzam, ka kopš 2010.gada jūlija Latvijas ekonomikā apmaiņā pret uzturēšanās atļaujām ir investēti vairāk nekā 200 miljoni latu. Jūrmalā tiek pabeigti pirms daudziem gadiem iesākti būvdarbi un graustu vietā tiek celtas jaunas ēkas,» pievēršanos nekustamo īpašumu biznesam skaidroja Šlesers.

«Reizēm saka: vai mums ārzemniekiem ir jāpārdod savi īpašumi? Bet, ja vakarā pastaigājam pa Rīgas centru, redzam, cik daudzas mājas stāv tukšas, neviens tajās nedzīvo. Vecie iemītnieki iet projām, jaunie nenāk vietā. Mājas brūk, tās netiek rekonstruētas,» stāstīja Šlesers.

Pēc Šlesera domām, tas ir liels izaicinājums - domāt, kādā veidā būtu iespējams rekonstruēt vecās ēkas. Svarīgi ir padarīt Latvijas būvniecības nozari pievilcīgu ārzemju investoriem. «Labāk, lai cilvēki būvē mājas šeit, lai celtnieki rekonstruē vecās ēkas, nekā brauc un strādā ārzemēs. Strādājot te, viņi maksās nodokļus Latvijā, strādājot Īrijā, Lielbritānijā vai Norvēģijā, viņi lielā mērā uzturēs turienes pensionārus un citus, kas ir atkarīgi no nodokļu nomaksas. Kādreiz amerikāņiem jautāja, vai jūs nebaidāties, ka Manhetenu izpirks japāņi, jo Japānā bija ekonomiskais bums, bet ASV - problēmas. Amerikāņi atbildēja: japāņi iegādāsies īpašumus, bet mājas jau paliks tepat Manhetenā, japāņi tās nekur neaizvedīs. Kad ekonomiskā situācija uzlabosies, mēs tās mājas no japāņiem atpirksim. Un tā arī notiek - īpašumi iet no vienām rokām otrās, bet tik un tā paliek Amerikā,» teica ekspolitiķis.

Intervijā Šlesers apgalvo, ka neplāno atgriezties lielajā politikā. Viņam esot ieceres uzņēmējdarbībā, un ar to viņš plānojot nodarboties. Bet kā cilvēks, kurš politikā ir bijis 14 gadus, viņš vienmēr vērošot, kas politikā notiek. «Jāatceras arī, ka lielais bizness nevar attīstīties valstī, kuras politika būs nepareiza. Ar kādu likumdošanas iniciatīvu mēs varam padarīt Latviju pievilcīgu uzņēmējdarbībai, ar kādu citu - aizbaidīt investorus. Ja būs nepieciešams, vienmēr būšu gatavs paust savu viedokli par to, kas notiek valstī un kas varētu notikt citādi,» uzsver Šlesers.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu