Biedrība: Latvija seksuālo tiesību jomā sāk līdzināties Āfrikai (164)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija seksuālo un reproduktīvo tiesību jomā sāk līdzināties Āfrikai, kur jauniešiem skolās nav seksuālās izglītības, nav pieejama kontracepcija un tiek visādiem veidiem ierobežotas seksuālās un reproduktīvās tiesības, atsaucoties uz kādas kustības «Par dzīvību» pārmetumiem, pastāstīja biedrības «Papardes zieds» vadītāja Iveta Ķelle.

Kā vēstīts, vairākas «konservatīvas vērtības» aizstāvošas sabiedriskās organizācijas solīja vērsties Ģenerālprokuratūrā, Saeimā, Tiesībsarga birojā un Garīgo lietu padomē, jo uzskata, ka «Sorosa fonds Latvija» piešķīris līdzekļus «Papardes ziedam» - 19 999 eiro (aptuveni 13 880 latus) -, lai reaģētu uz kampaņu «Par dzīvību».

Lai nevienam nebūtu šaubas kas ir šie «konservatīvo vērtību» sludinātāji, piebildīsim, ka neapmierinātie «konservatīvie» finansistu Džordžu Sorosu uzskata par visu nelaimju cēloni, par finanšu mahinatoru, «konservatīvo vērtību» grāvēju un nevēlamu personu...

Papardes zieds: jauniešiem skolās nav seksuālās izglītības

«Es nenosauktu šo par «prettrieciena» kampaņu kustībai «Par dzīvību». Domāju, ka šis naudas piešķīrums ir domāts, lai mēs varētu turpināt strādāt pie seksuālās izglītības - meklēt dažādu ekspertu pieredzi gan pasaulē, gan Eiropā, to popularizēt un runāt ar iedzīvotājiem, politiķiem un ministriju darbiniekiem. Mūsu organizācija ar šiem jautājumiem strādā jau gandrīz 20 gadus,» norāda biedrības «Papardes zieds» vadītāja.

Ķelle uzskata, ka arī «Sorosa fonds» rīkojies atbilstoši saviem mērķiem, jo jau sensenis ir pasludinājis «rāmi», kurā strādā, un tiesību aspektus, kurus atbalsta, tostarp cilvēktiesības, reproduktīvās un seksuālās tiesības.

Komentāri (164)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu