Ivans: skolēnu braucienu uz militāro nometni Krievijā palīdzējis organizēt Nils Ušakovs un Krievijas vēstniecība (137)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Brauciena uz skandālu izraisījušo jauniešu militāro nometni «Sojuz 2012. Uzvaras mantinieki» Krievijā organizētājs Sergejs Ivans uzskata, ka nodarbojas ar jauniešu patriotisko audzināšanu.

Ivans laikrakstam «Vesti» izteicies, ka jaunieši ir kā sūklis, kas iesūc sevī visu apkārt esošo, un mūsdienās apkārt ir arī ļoti daudz sliktu lietu. «Man patīk nodarboties ar patriotisko audzināšanu. Uzskatu to par savu pienākumu. Ļoti svarīgi, lai mūsdienu jaunatne zina vēsturi, turklāt bez labojumiem. Negribu, lai jaunieši lieto narkotikas un alkoholu,» sacījis Ivans.

Pēc Ivana stāstītā, brauciena organizēšanā viņam palīdzējuši Krievijas vēstniecības Latvijā konsuls Vladimirs Godina, Rīgas mērs Nils Ušakovs, Rīgas domnieks Dainis Turlais, uzņēmēji Jurijs Daņilko un Juris Savickis, Maskavas nams Rīgā un citi.

Latvijas komanda piedalījusies militarizētās sacensībās, kurās startējusi ar nosaukumu «Lāčplēsis», bet kādā vakarā uzstājusies uz skatuves latviešu tautastērpos. Jaunieši arī piedalījušies Uzvaras dienas parādē kopā ar veterāniem un nolikuši ziedus pie Aleksandra Matrosova kapa, kurš pēc padomju leģendas Otrā pasaules kara laikā meties uz fašistu dzota, lai ļautu biedriem turpināt uzbrukumu.

No šīs pilsētas sākusies «Baltijas valstu atbrīvošana»

Laikraksts uzsver, ka nometne notika pilsētā Veļikije Luki, kas ieguvusi «Kara slavas pilsētas» titulu, jo tās apkārtnē kaujas ilgušas gandrīz divus gadus. Tieši no šīs vietas sākusies Pleskavas apkārtnes un pēc tam arī Baltijas valstu «atbrīvošana».

Saeimas deputāts Gunārs Rusiņš, kurš palīdzējis nometnes dalībniekiem sagādāt militāros formastērpus, agrāk izteicies, ka neko nav zinājis par nometnes ideoloģisko ievirzi, tomēr laikrakstam «Vesti» viņš sacījis, ka nometne Latvijas jauniešiem bijusi ļoti laba skola. «Bērniem no Latvijas, Krievijas un NVS savā starpā jādraudzējas. Mēs redzam, ka Sergejs Ivans dara ļoti labu darbu. Ceru, ka sadarbība turpināsies,» teicis Rusiņš.

Ivana vārds agrāk publiski ir izskanējis saistībā ar Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietu. Savulaik viņš strādājis Ekonomikas policijā.

Komentāri (137)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu