Cimdars: vairums plusu un svītrojumu būs zināmi jau šonakt (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Plusi un svītrojumi, ko vēlētāji izdarīs vēlēšanu zīmēs, iecirkņos, kur izmanto skenerus, būs zināmi jau šīs nakts laikā, intervijā Latvijas Radio sestdienas rītā sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāja Arnis Cimdars.

Skenerus šajās vēlēšanās izmantos 600 vēlēšanu iecirkņos, tostarp visos iecirkņos Rīgā.

«Jau pēc pusnakts mēs no atsevišķiem iecirkņiem varētu saņemt rezultātus, kā ir sadalījušās simpātijas starp politiskajiem sarakstiem. Plusi un svītrojumi arī būs zināmi, kas skenē, jau šīs nakts laikā, bet neņemos nosaukt precīzus pulksteņus, jo tad būtu jārunā par ideālo situāciju,» atzina Cimdars.

CVK vadītājs teica, ka ap pulksten trijiem četriem naktī rezultāti jau varētu tikt nodoti diezgan raiti.

Sestdien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas - iecirkņi ir atvērti septiņos, bet tie tiks slēgti desmitos vakarā. Vēlēšanu zīmē ir iespējams iepretim deputātu kandidātu vārdam ievilkt plusu vai kandidāta vārdu svītrot.

Pagājušajās pašvaldību vēlēšanās balsstiesīgie to izmantoja aktīvi - 80,7% svītroja vai pievilka plusu vēlēšanu zīmē kādam no kandidātiem. Atkarībā no plusiem un svītrojumiem kandidātu secība sarakstā mainās, kā to noteikuši vēlētāji. Deputātu vietas, ko saraksts saņem, iegūst tie kandidāti, kurus vēlētāji vairāk atbalstījuši.

Cimdars iepriekš arī sacīja, ka vēlētāju aktivitāte 1.jūnijā varētu būt līdzīga kā pagājušajās vēlēšanās - 2009.gadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 53% balsstiesīgo.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu