Būvinženieru savienība: Zolitūdes traģēdijā, visticamāk, vainojama kļūda būvprojektā (81)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zolitūdē notikušajā traģēdijā, visticamāk, vainojama kļūda būvprojektā, biznesa portālam «Nozare.lv» pieļāva Latvijas Būvinženieru savienības vadītājs Mārtiņš Straume.

Viņš atzina, ka, iespējams, kļūda saistīta ar jau izskanējušo informāciju par problēmām ar kopņu savienojumiem.

LBS šodien izveidoja speciālu komisiju, kas izvērtēs iesaistīto speciālistu pieļautās kļūdas un lems par viņu sertifikātu apturēšanu.

Kā ziņots, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis uz izmeklēšanas laiku atstādināt sešus būvvaldes darbiniekus, kas parakstīja Zolitūdes lielveikala «Maxima» dokumentus.

Zolitūdē 21.novembra vakarā, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Bīstamo darba apstākļu dēļ bojāgājušo mirstīgo atlieku meklēšana ilga četras dienas.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā «Reģi» notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu