Latvijas aizsardzībā pret agresoru paredzēta partizānu taktika (440)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas aizsardzībā pret agresoru paredzēta galvenokārt partizānu kara taktika, intervijā «Rietumu radio» sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

«Ja ir agresija, tāda vai citādāka frontes līnija būs, bet, protams, ņemot vērā mūsu klimatiskos un ģeogrāfiskos apstākļus, aizsardzība daudzējādā ziņā būs saistīta ar partizānu karu,» sacīja Vējonis. «Lielā, smagā militārā tehnika vairāk pārvietojas pa šosejām, kamēr Latvijas lauki, grāvji, purvi rada mums labvēlīgu ģeogrāfisko stāvokli.»

Balstoties uz šo taktiku, nepieciešams arī stiprināt Latvijas aizsardzības spēku bruņojumu, iegādājoties modernus pretgaisa un prettanku ieročus, sacīja Vējonis.

Tāpat sauszemes bruņoto spēku mehanizācija paredz vieglās bruņutehnikas iegādi, lai varētu pārvietoties pa purvainajām vietām.

Vējonis skaidro, ka aizsardzības budžeta palielināšana līdz 2% no iekšzemes kopprodukta varētu palīdzēt veidot spēcīgus bruņotos spēkus, tomēr atzīst, ka «lielā pārsvara priekšā mēs nebūsim ilgstoši cīnītāji». Viņš gan uzsver, ka Latvija ir NATO dalībvalsts, līdz ar to citas dalībvalstis tai palīdzētu.

Komentāri (440)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu