Prezidents: jaunas sankcijas pret Krieviju būs ES kopīgs lēmums (48)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar notikumiem Ukrainā būs visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kopīgs lēmums, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Uz jautājumu, vai Latvija ir gatava jaunām sankcijām pret Krieviju, Bērziņš atzīmēja, ka situācija var risināties divos veidos. «Faktiski ir divi plāni - ja situācija pakāpeniski deskalējas, tad ietekme ir salīdzinoši neliela.

Taču, ja situācija atrisināsies negatīvā virzienā, tad, protams, būs jāpārvērtē visa mūsu dzīve un visa situācija,»

sacīja Bērziņš.

Pēc prezidenta teiktā, lēmumus par sankcijām pret Krieviju pieņems ES kopumā. «Ja situācija attīstīsies ļoti negatīvi, tad nav citu iespēju, kā ES pieņems kopīgu lēmumu. Tas tomēr ir saistīts ar finanšu resursu novirzīšanu un kopīgiem plāniem. Latvija, protams, izstrādās savu daļu, taču kopumā tas būs pilnībā saskaņots 28 valstu plāns,» atzina prezidents.

Savukārt uz jautājumu, vai Baltijas valstu nostāja ir vienota attiecībā uz notikumiem Ukrainā, Bērziņš atzīmēja, ka Baltijas valstu nostāja ir aktīva, jo mūsu valstīm ir tieša robeža ar Krieviju. «Protams, detaļās vienmēr atšķiras, taču pamatos tā ir pilnīgi vienota,» sacīja Bērziņš, piebilstot, ka arī Polijas nostāja ir līdzīga ar Baltijas valstīm.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu