Mediķu arodbiedrība pieprasa LTV atsaukt ziņu, ka tā darbojas pretēji Eiropā pieņemtai praksei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) griezusies pie Latvijas Televīzijas (LTV) vadības ar lūgumu atsaukt ziņu par to, ka arodbiedrība darbojas pretēji Eiropā pieņemtai labai praksei, jo tā ir nepatiesa, informēja arodbiedrības pārstāve Vita Pluša.

Viņa norādīja, ka 1.februārī raidījumā «De facto» tika apgalvots, ka «pretēji Eiropā pieņemtai labai praksei, ka arodbiedrības neslēdz tiešus sadarbības līgumus ar politiskajām partijām, LVSADA šonedēļ noslēdza līgumu ar «Saskaņu«».

Minētais apgalvojums tika pamatots ar vēlāk rādītiem fragmentiem no intervijas ar Eiropas Arodbiedrību institūta (ETUI) pētnieku Kurtu Vandālu. Pluša stāstīja, ka pētnieka angļu valodā sacīto pārklāja tulkojums latviešu valodā.

LVSADA ir saņēmusi Vandāla paziņojumu, kurā viņš pauž neizpratni un nosodījumu par to, ka viņa sniegto interviju LTV izmantojusi sagrozītā un nekorektā veidā. Pētnieks esot uzsvēris, ka apgalvojums par to, ka Eiropā arodbiedrības neslēdz tiešus sadarbības līgumus ar politiskām partijām, nav pamatojams ar viņa sniegto interviju.

Savu novēloto reakciju Vandāls skaidrojis ar to, ka LTV žurnālisti ir atteikušies viņu iepazīstināt ar intervijas atšifrējumu un tulkojumu, skaidroja Pluša.

LVSADA cer, ka minētais pārpratums ir radies nejauši un LTV nepatieso ziņu atsauks iespējami drīz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu