Straujuma: EK politika bēgļu jautājumā nav pareiza

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Komisijas (EK) politika bēgļu jautājumā nav pareiza, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa sacīja, ka vēlētos, lai lielāks uzsvars tiek likts uz mūsu robežu aizsardzību, attīstības politiku un cīņu pret cilvēku kontrabandu. «Ir vesels jautājumu loks, kur [Eiropas Komisija] varētu būt aktīvāka,» sacīja premjere.

Viņa arī uzsvēra, ka

250 bēgļu uzņemšana būs vienreizējs process, kā arī bēgļi neieradīsies Latvijā, līdz nebūs skaidra visa procedūra, kas būs šeit, iespējams, tas varētu būt tikai decembrī.

Valdība 6.jūlijā ārkārtas sēdē vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus.

Nav zināms, kādu valstu iedzīvotājus Latvija uzņems

Pagaidām nav precīzi zināms, kuras valsts iedzīvotājus Latvija uzņems, taču tie varētu būt Afganistānas, Irākas, Sīrijas un atsevišķu Āfrikas valstu pilsoņi.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) iepriekš atzinis, ka Latvija ir ieinteresēta uzņemt bēgļu ģimenes - vecākus ar bērniem, nevis atsevišķus bēgļus.

Patvērumu Latvijā kopš 1998.gada lūguši 1592 ārzemnieki. Šajā laikā bēgļa statuss piešķirts 65 personām, bet alternatīvais statuss noteikts 137 ārzemniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu