Aizkustinoši: Lelde pastāsta, kāpēc ziedoja 1000 eiro, lai noņemtu ģimenes no pauzes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Radio «Pieci.lv» labdarības maratonā šorīt ap plkst.4 saņemts 1000 eiro ziedojums no klausītājas Leldes, un viņa vēlāk emocionālā sarunā ar radio atklājusi, kāpēc nolēmusi pašas sakrāto naudiņu ziedot ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Lelde atzina - redzot, kā cilvēki svētku laikā stumj no veikaliem ārā iepirkumiem piekrāmētus ratiņus un kāda nauda paliek veikalos, viņa bieži aizdomājas par ģimenēm, kam šī naudiņa nepieciešama daudz vairāk un kuriem mēs paejam garām.

Savam ziedojumam Lelde pievienojusi ar roku rakstītu vēstuli. «Paldies, ka atgādināt man un mums, ka mums ir jāparūpējas par mūsu mazākajiem, apdalītākajiem brāļiem un māsām. Varu tikai pateikties Dievam, ka esmu vesela, mani bērni un vīrs ir veseli, un, ja man ir paveicies, būtu tikai stulbi, egoistiski un savtīgi [nepalīdzēt tiem, kuriem tas nepieciešams]. Tas pa lielam nav mans nopelns, ka veseli.

Mēs nekad nezinām, kāda būs mūsu rītdiena.

Bet galva nav jānokar - rītdienu mēs paši varam padarīt gaišāku. Arī es, kaut neievērojams un maziņš cilvēciņš, varu palīdzēt, iepriecināt, padarīt kāda cita cilvēka dzīvi vieglāku.

Darot otram labu, varu dāvāt spēku un uzmundrinājumu tam, kam to ļoti, ļoti vajag,» raksta Lelde.

Radio pārstāvis Toms Treibergs informē, ka pagājušajā naktī radioklausītāja Lelde noziedojusi rekordsummu - 1000 eiro, pasūtot grupas «Jorspeis» dziesmu «Debesis ir tuvu klāt».

Tas ir jau otrais šāda apmēra ziedojums - svētdien, 20.decembrī, kāda klausītāja par 1000 eiro vēlējās noklausīties Renāra Kaupera dziedāto kompozīciju «Mana dziesma» no 2008.gada Skolēnu dziesmu un deju svētkiem.

Līdz šim lielākais ziedojums labdarības maratonā par dziesmu bija 600 eiro par «Prāta vētras» dziesmu «7 soļi svaiga gaisa», savukārt vēl kāds labdaris ziedojis 437 eiro par fonda «Viegli» dziesmu «Panāc pretī», liecina informācija «Pieci.lv» «Twitter» kontā.

Labdarības maratonā «Dod pieci!» līdz svētdienas, 20.decembra, vakara plkst. 18 ir ziedoti 37 598,38 eiro,

vēsta «Radio 5» komanda.

Kā ziņots, jau otro gadu Stacijas laukumā no 16. līdz 22. decembrim darbosies radio Pieci.lv Stikla studija, kurā dienu un nakti dzīvos un strādās trīs dīdžeji.

Labdarības maratona «Dod pieci!» laikā cilvēki tiek aicināti ziedot speciālā asistenta nodrošināšanai ģimenēm, kas audzina smagi slimu bērnu.

www.pieci.lv mājas lapā, ziedojot 5 eiro ikviens var izvēlēties dziesmu, ko radio dīdžeji maratona laikā atskaņos Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā.

Ziedot iespējams: Pieci. lv mājas lapā, pasūtot dziesmu, zvanot pa ziedojumu tālruni 90067005 un atnesot ziedojumu uz stikla studiju Stacijas laukumā.

Pirmajās trīs labdarības maratona dienās saziedoti vairāk nekā 28 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu