Latkovskis: Bieži Latvijā integrāciju vērtē kā izgāzušos, bet lielākas problēmas redzam Rietumeiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas integrācijas politika bieži tiek kritizēta kā izgāzusies, taču tagad varam uzzināt, ka lielas integrācijas problēmas ir vērojamas Rietumeiropas valstīs, kur integrācijas process līdz šim tika vērtēts pozitīvāk, ceturtdien ekspertu diskusijas-konsīlija laikā par integrācijas politiku Latvijā sacīja Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK).

Komentējot bieži dzirdēto apgalvojumu, ka integrācijas process Latvijā būtu izgāzies, Latkovskis retoriski vaicāja, par kuru jomu varētu teikt, ka tur nav konstatējama šāda situācija, - vai tā ir, piemēram, veselība, pensijas un ceļu politika?

Politiķis norādīja, ka līdz šim šķita, ka integrācijas process labāk notiek Rietumeiropas valstīs. Taču tagad Lielbritānijā tiek atklāti teroristi un radikāļi iebraukušo personu trešajā paaudzē, tāpat arī Vācijas viens no galvenajiem televīzijas kanāliem ziņo par ļoti kritisku situāciju ar integrāciju šajā valstī.

Latkovskis piebilda, ka integrācijas procesu nevar vērtēt kā izgāzušos, bet gan jāraugās, kā to īstenot veiksmīgāk.

Konsīlijā piedalās eksperti Juris Rozenvalds, Brigita Zepa, Inese Runce, Leo Dribins, Maija Kūle, Vladislavs Volkovs, Ieva Birka un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu