Lielākā problēma bēgļu uzņemšanā - dzīvesvietas atrašana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lielākā problēma patvēruma meklētāju uzņemšanā Latvijā ir dzīvesvietas atrašana pēc tam, kad šie cilvēki ir ieguvuši tiesības palikt mūsu valstī, šorīt telekanālā LNT pastāstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) direktora vietniece Maira Roze.

Roze stāstīja, ka Sarkanā Krusta mentori tikko ir sākuši darbu ar pirmajiem no Grieķijas uz Latviju pārvietotajiem patvēruma meklētājiem un līdz ar to nekādu rezultātu šim procesam vēl nav, tomēr jau ir skaidrs, ka būs problēmas ar dzīvesvietas atrašanu šiem cilvēkiem brīdī, kad viņiem tiek piešķirts kāds legāls statuss Latvijā.

Amatpersona skaidroja, ka bēgļu centrā Muceniekos šie cilvēki ilgāk palikt nevar, jo tad nebūtu vietas, kur uzņemt nākamos migrantus, savukārt pabalsti ir tik mazi, ka par piešķirto summu ir ļoti grūti atrast kādu mitekli.

Roze atzīmēja, ka, neskatoties uz grūtībām, pirmie uz Latviju pārvietotie patvēruma meklētāji tiešām ir ieinteresēti šeit mācīties un integrēties, līdz ar to ar viņiem bija viegli strādāt.

Taujāta, vai PMLP ir radušās kādas problēmas bēgļu uzņemšanā, Roze uzsvēra, ka pārvaldes darbs rit atbilstoši jau daudzu gadu gaitā iegūtajai pieredzei, jo šie ir tieši tādi paši patvēruma meklētāji, ar kādiem PMLP jau ir sastapusies agrāk. Par nosacītu problēmu varot uzskatīt tikai remontdarbus Muceniekos, kas nepieciešami, lai bēgļu uzņemšana būtu komfortablāka, tomēr Roze ir pārliecināta, ka PMLP veiksmīgi ar to tiek galā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu