Brigmanis: Lemberga politiskās stājas dēļ uz viņu raugās kā «trusīši uz žņaudzējčūsku»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ventspils domes vadītāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») politiskā stāja un spēks ir iemesls, kāpēc daudzi uz viņu raugās kā «trusīši uz žņaudzējčūsku», sarunā ar aģentūru BNS pauda ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

«Mums jāpagriež laika rats atpakaļ un jāskatās uz to brīdi, kad visas pilsētas bija uz vienas strīpas. Es tad vēl nebiju politikā, bet es tikai zinu to, ka deviņdesmito gadu sākumā, kad Latvija atguva neatkarību, Ventspils nebija tāda, kāda ir tagad. Viņa bija nesakārtota pilsēta. Ja salīdzina pilsētu starta laukumus – Ventspili, Valmieru, Cēsis, Limbažus un citas, es nedomāju, ka tas starta laukums bija tas pats labākais jebkurai no tām pilsētām,» sacīja Brigmanis, atbildot uz jautājumu cik veiksmīgs pilsētas vadītājs būtu Lembergs citā pilsētā, kurai neplūst cauri tik daudz naudas.

«Ja Lembergs vai Lemberga tipa cilvēks tiktu par mēru jebkurā pilsētā, tāda Ventspils varbūt būtu citur,» pauda ZZS līderis.

«Es apzināti nerunāju par šo Lemberga māku pagriezt līdzekļus savas pilsētas virzienā, es neņemos spriest par šīm metodēm un šo spēju, kā arī par to, ka šie līdzekļi varbūt ir atņemti citām Latvijas pilsētām. Es tikai skatos uz to, ka Ventspils kā pilsēta ir neatņemama Latvijas sastāvdaļa, viņi nav nekur ārpusē izgājuši, un tā nauda Ventspilī ir ielikta lietā ar labu domu un rezultātu. Tur līdzekļi ir ieguldīti un tur ir rezultāts. Kāds varbūt varētu paanalizēt, ka citās pilsētās ir ielikti līdzekļi, bet tā rezultāta tur varbūt nemaz nav,» sacīja Brigmanis.

Brigmanis arī pauda, ka no Lemberga kā politiķa varot daudz mācīties.

«Daudzi pārmet Lembergam daudz ko. Bet viņam nevar pārmest viņa erudīciju un prasmi argumentēt savu viedokli. Vai tas viedoklis ir pareizs vai nepareizs, tas ir cits stāsts, bet vienalga ko tu runā, vienmēr jābūt apakšā argumentam par to kāpēc tu tā domā. Nepietiek tāpat vien pateikt «viss, es tā domāju un tu esi muļķis«», pastāstīja politiķis, uzsverot, ka cenšas mācīties no Lemberga, jo argumentācijas prasme ir viena no lietām, kas nodrošina politiķa ilglaicīgumu politikā.

Saeimas deputāts arī uzsvēra, ka Lemberga politiskā stāja un spēks ir iemesls, kāpēc daudzi uz viņu raugās kā «trusīši uz žņaudzējčūsku».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu