Pulkvedis Lejiņš: kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijas karavīri kļuvuši apņēmīgāki un saliedētāki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā un Krimas aneksijas, Latvijas karavīri kļuvuši apņēmīgāki un saliedētāki, uzskata Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Ilmārs Atis Lejiņš.

Kā viņš skaidroja telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes», kopš notikumiem Ukrainā ir kļuvis vairāk cilvēku, kuri grib stāties armijas rindās. Turklāt neviens no esošajiem karavīriem nav pametis dienestu. Tas liecinot, ka karavīri saliedējas.

Viņaprāt, iedzīvotāji Latvijā var justies droši pateicoties Latvijas dalībai NATO un Eiropas Savienībā.

Kopumā situācija pasaulē ir kļuvusi nedrošāka, palielinājušies terora draudi, ir iestājies nedrošības un pārmaiņu laiks. Nedrošības sajūtu radot galvenokārt nezināmais. Taču cilvēki pieradīs dzīvot arī nedrošības laikmetā, uzskata Lejiņš.

Jau ziņots, ka šonedēļ Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandiera amatā stājās Lejiņš, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Viņš nomainīja līdzšinējo brigādes komandieri pulkvedi Mārtiņu Libertu, kurš ASV Jūras kara koledžā apgūs augstākās vadības virsnieka kursu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu