Debates: Vai konkurss ir labākais veids, kā meklēt VID, KNAB un citu valsts iestāžu vadītājus?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pirms pāris nedēļām nepietiekami stipru pretendentu dēļ tika pārtraukts konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu. Drīzumā paredzēts līdzīgi meklēt priekšnieku Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kura pēdējo gadu darbs ļauj šaubīties par šīs procedūras efektivitāti. Vai augstākā līmeņa valsts iestāžu vadītāju atrašanai pietiek ar konkursu? Vai varbūt līdzīgi kā privātsektorā spējīgākie vadītāji jāmeklē daudz mērķtiecīgāk, uzrunājot un pārvilinot tos no citiem amatiem?

Debatēs par to, vai konkurss, kurā tiek gaidīti pretendentu pieteikumi, ir labākais veids augstākā līmeņa vadītāju atrašanai valsts pārvaldē, piedalās Saeimas deputāts un bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs («Vienotība») un SIA «Eiro personāls» valdes locekle Evita Mackeviča.

Piedalies un balso sadaļā “Debates”

Loskutovs aizstāv konkursu kā labāko formu, norādot, ka tam ir vairākas priekšrocības. Vienlaikus tiekot uzrunāts plašs pretendentu loks, sabiedrībai atgādināts par attiecīgās iestādes funkcijām, savukārt pretendenti, nonākot sabiedrības un mediju vētīšanas krustugunīs, demonstrē spēju «turēt triecienu».

Mackeviča oponē, paužot viedokli, ka valsts konkurss ir pasīvs, laikietilpīgs un daudz resursu pieprasošs kandidātu piesaistes veids. Viņa norāda, ka privātajā sektorā maz ir to kandidātu, kuri piesakās paši un vēl mazāk ir to, kuri ir atbilstoši konkrētajai vakancei. Aptuveni 85% gadījumu viņi tiek atrasti, izmantojot headhunting jeb tiešo uzrunāšanu.

Kā domājat jūs? Balsojiet un izsakiet viedokli TVnet sadaļā Debates.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu