Viņķele: «Vienotība» šobrīd ir situācijā, kad jautājumu ir vairāk nekā atbilžu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija «Vienotība» šobrīd ir situācijā, kad jautājumu par to, kā virzīties uz priekšu, ir vairāk nekā atbilžu, saka «Vienotības» deputāte Ilze Viņķele.

Viņa uzskata, ka partijai ir noteikts dzīves cikls, kurš ir izdzīvots un izstrādāts, un «Vienotība» šobrīd ir nonākusi situācijā, kad jautājumi par to, «kā būt tālāk», ir vairāk nekā atbilžu. Vienlaikus, runājot par partijas nākotni, viņa atturas lietot terminu šķelšanās, saucot to par klišejisku.

«Lai man piedod kolēģi, bet es īsti neredzu ne to personu līderi, ne kādu plašāku kodolu «Vienotībā», kas var piedāvāt risinājumu, lai tiktu tam pāri un motivēt. Varbūt, ka pēkšņi atrodas kaut kādi spēki, kas ļauj mums sapurināties un rudenī, kongresā, uztaisīt absolūtu atdzimšanu, bet, manuprāt, atbildīgi būtu domāt par vairākiem scenārijiem,» ir pārliecināta deputāte.

Viņķelei šķiet, ka deputāti partijā baidās par šo problēmu atklāti runāt, kas pēc viņas domām ir iemesls, kādēļ «Vienotības» izkļūšana no krīzes ir apgrūtināta. «Mēs drusku dzīvojam tādā kā burbulī. Skaidrs, ka tas ir ļoti grūts lēmums,» viņa piebilst.

Deputāte uzsver, ka «Vienotības» frakcija Saeimā ir obligāti jāsaglabā tāda, kāda tā ir, jo tajā ir pietiekami daudz profesionālu politiķu, kas apzinās atbildību līdz sasaukuma beigām nostrādāt iespējami konstruktīvi. «Ko kolēģi darīs un ko, kurš lems par savu nākotni līdz nākamajam rudenim, man nav ne jausmas,» norāda Viņķele, piebilstot, ka partija ir prognozējams partneris un deputātei nav pamata domāt, ka viņas kolēģi partijā to neapzinātos.

Jau ziņots, ka «Vienotība» «liberālais spārns» gatavojas veidot jaunu partiju, tādējādi sagaidāms, ka līdz septembrī paredzētajam kongresam «Vienotība» sašķelsies, vēsta «TV3 Ziņas».

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raidījums vēsta, ka iespēju pamest «Vienotības» Saeimas frakciju apsver politiķe Ilze Viņķele un vēl četri tā sauktā «liberālā spārna» pārstāvji - Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Lolita Čigāne, kuri ilgstoši kritizē partijas politisko kursu un «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ietekmi partijā. Savulaik pie Viņķeles domubiedriem tika minēts arī Saeimas deputāts Veiko Spolītis.

Viņķele domā, ka pēc publiskotajām tā dēvētajām «oligarhu sarunām» esot pieprasījums pēc jauna liberāli centriska politiskā spēka, kas iestātos par pilsoņu brīvībām. Viņķeles ieskatā «Vienotībai» nav nākotnes. «Tas stāsts ir beidzies, jāsaka gan, jau pirms trīs gadiem. Toreiz spītīgi atteicāmies atzīt šo realitāti, bet tagad nav vairs kur sprukt,» paziņoja politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu