Kučinskis: Latvijas izaugsmes pamatā nākotnē būs iedzīvotāju izglītība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas izaugsmes pamatā nākotnē būs iedzīvotāju izglītība, ceturtdien tikšanās laikā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā (FICIL) atzīmēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers norādīja, ka viņa vadītā valdība ir pirmā, kas konsekventi pieturas pie Ministru kabineta rīcības plāna izpildes un jebkuru ministra paveikto darbu var salīdzināt ar to, kas ir ierakstīts valdības deklarācijā.

«Kad valdības deklarācijā ierakstījām iekšzemes kopprodukta pieaugumu par 5%, daudzi teica, ka nevajag to rakstīt, jo valdība nevarēs atskaitīties par šādu pieauguma prognozi,» piebilda Kučinskis.

Ministru prezidents arī norādīja, ka iepriekš ir uzrakstītas vairākas attīstības vīzijas un plāni, tomēr patlaban ir jādomā par jauniem akcentiem, lai nodrošinātu izaugsmi nākotnē. «Ekonomikas attīstības nodrošināšanai ir nepieciešama paradigmas maiņa. Viens no galvenajiem atslēgas vārdiem izaugsmes nodrošināšanā ir cilvēkkapitāla attīstība caur pamata, vidējo un augstāko izglītību, kā arī pētniecību,» uzsvēra Kučinskis.

Viņš piebilda, ka valdība netaisās «norakstīt» nevienu nozari, tostarp tas attiecas arī uz tranzīta nozari, kurā, lai kompensētu kravu plūsmu kritumu, tiek meklēti jauni attīstības virzieni.

Tāpat Ministru prezidents norādīja, ka valdībai un ārvalstu investoriem ir vienāds redzējums par ekonomikas attīstību. «Nepastāv jautājums - ko darīt, bet gan - kā to labāk izdarīt,» atzina Kučinskis.

Savukārt FICIL goda priekšsēdētāja Šarlote Norbija pauda pārliecību, ka valdība paveiks tos darbus, ko tā ir apņēmusies, kā arī valdība spers soļus, lai aizsargātu uzņēmējdarbības vidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu