Latvijā «Windows 7» būs pieejams rudenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «MicroSoft»

Arī Latvijā jaunā «Microsoft» operētājsistēma «Windows 7» būs pieejama rudenī, intervijā žurnālam «NEXT» apliecina «Microsoft Latvia» vadītājs Sandis Kolomenskis.

Viņš pagaidām atturas prognozēt, kāda būs «Windows 7» cena Latvijā.

Skaidrojot «Windows 7» priekšrocības, salīdzinot ar iepriekšējo «Microsoft» operētājsistēmu «Windows Vista», Kolomenskis norāda, ka galvenās atšķirības ir produkta ielādes un reakcijas ātrums uz dotajām komandām. Uzlabojumi panākti arī sadarbībai ar citām ierīcēm un programmām, kuru skaits palielinās «kosmiskā ātrumā».

«Nākamā atšķirība ir lielāka drošība, kas mūsdienās ir ļoti svarīga. Uzreiz tā varbūt arī nebūs pamanāma, taču ar laiku būs redzama gan nodrošinātā ērtība, gan arī fakts, ka produkts pats rūpējās par drošību. Gribu runāt arī par multimediju datiem, jo cilvēki arvien vairāk aizraujas ar radošu izpausmi, tādēļ ir būtiski, lai viņi šajā jomā varētu orientēties, kā arī padalīties ar citiem. Nav ērti līdzi nēsāt lielu ārējo cieto disku, jo daudz vieglāk šai informācijai iespējams droši piekļūt no jebkuras vietas. Tās būtu tās svarīgākās atšķirības, bet izmaiņas skārušas arī ergonomiku un daudzas citas iespējas,» skaidro «Microsoft Latvia» vadītājs.

Viņš stāsta, ka operētājsistēmā «Windows 7» nav eksperimentēts ar dizainiskām vērtībām, jo ļoti liels solis uz priekšu šajā ziņā bija «Windows Vista». Tai pašā laikā tiek nodrošināts, piemēram, 3D režīms.

Kā ziņots, jūnijā ASV informācijas tehnoloģiju kompānija «Microsoft Corp.» paziņoja, ka nākamās paaudzes operētājsistēmu «Windows 7» tirgū laidīs 22.oktobrī, tādējādi nomainot problēmu vajāto operētājsistēmu «Windows Vista».

«Microsoft» norādīja, ka «Windows 7» patērētājiem tiks piedāvāta tieši brīvdienu iepirkuma sezonā.

Kompānija operētājsistēmas izmēģinājuma versiju «Windows 7 Release Candidate» tirgū laida maijā, aicinot patērētājus to izmēģināt un ziņot par atsauksmēm.

Operētājsistēmas izmēģinājuma versija tika piedāvāta arī programmu izstrādātājiem, un tika saņemtas pozitīvas atsauksmes par «Windows 7» stabilitāti un «Microsoft» spēju novērst vairākas problēmas, kas vajāja «Windows Vista».

Operētājsistēmas iepriekšējā versija izpelnījās neapmierinātību par nesavienojamību ar programmām, kas izstrādātas darbam ar «Windows XP», kā arī pārāk lielo tehnisko prasību dēļ, kā dēļ «Windows Vista» nebija lietojama daļā klēpjdatoru un vecākos datoros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu