«Google» piedāvā videoatskaņotāju savai video meklēšanas sistēmai

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google

Pirmdien «Google» prezentēja jaunu utilītprogrammu video failu aplūkošanai un meklēšanai kompānijas serveros, kurus jau kopš aprīļa lietotāji var izmantot, lai tur noglabātu savus videomateriālus.

Jaunais «Google» rīks neizmanto lietotāju esošo videoatskaņotāju iespējas un ir paredzēts, lai aplūkotu «Google» serveros noglabātos video. Šajā rīkā ir iestrādāta arī meklēšanas funkcija, kas videofailos atrod kādas konkrētas lietas. Diemžēl patlaban šis rīks ir pieejams tikai «Windows» operētājsistēmas lietotājiem, taču drīzumā tiks izstrādāta arī «Mac» versija.

Eksperti atzīst, ka «Google» video meklēšanas spējas pašlaik nevar salīdzināt ne ar viena konkurenta piedāvātajām iespējām. «Google» par savu uzdevumu uzskata pasaules informācijas sakārtošanu, arī tūkstošiem TV programmu, ko mēs ik dienu redzam savos zilajos ekrānos. «Google video» ļauj meklēt vajadzīgo arvien pieaugošajā televīzijas materiālu datubāzē.

Jūs varat meklēt visu — sākot ar sporta pārraidēm un beidzot ar dokumentālām filmām par dinozauriem. Jums atliek ievadīt meklējamo vārdu, un «Google video» sistēma paveiks pārējo. Meklēšanas sistēmā ir iekļautas «Blinkx.tv» televīzijas video materiālu meklēšanas iespējas un «HP» «SpeachBot» balss atpazīšanas sistēma.

«Google», kā arī lielākie konkurenti «Yahoo» un «Microsoft MSN» pievērš lielu uzmanību video un multimediju pakalpojumiem, jo arvien vairāk lietotāju sāk interesēties par šīm lietām. Arvien vairāk lietotāju pāriet uz platjoslas interneta pieslēgumiem, tā ka nākotnē varam gaidīt vēl daudz jaunumu šajā jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu