«YouTube» apsūdz «Viacom» par slepenu tā satura augšupielādēšanu videohostingā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Videohostinga portāls «YouTube» ir apsūdzējis mediju konglomerātu «Viacom», ka tas laikā, kad publiski žēlojas par autortiesību pārkāpumiem portālā «YouTube», pats tur slepus augšupielādē savu saturu.

«YouTube» ir paziņojuši, ka Viacom mēģina panāktu iespaidu, ka tās augšupielādētie videomateriāli ir neapstrādāti un neautorizēti noklīduši no viņu serveriem.

«Viacom» tiesā ir iesnieguši dokumentus, kuros no «YouTube» pieprasa vienu miljardu dolāru par autortiesību plaša mēroga pārkāpumiem. «Viacom» līdz šim ir saskaitījis 150 tūkstošus savu tiesību pārkāpumu.

Viacom paziņojumā teikts, ka «YouTube» ir veidota uz autortiesību pārkāpumiem un portāla veidotājiem jau no paša sākuma bija plānots gūt peļņu no šādiem pārkāpumiem.

Savukārt «YouTube» savu pretinieku apsūdz mēģinājumos saasināt situāciju. «Viacom» esot algojuši vismaz 18 dažādas tirgvedības aģentūras, kas portālā augšupielādē «Viacom» saturu, kas izskatās pēc zagta satura. Vairākus gadus ilgušajā tiesas prāvā «YouTube» atsaucas uz autortiesību likumu, kas portālu uzturētājus atbrīvo no atbildības par lietotāju izvietotu saturu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu