Izpētīts, ko dara kaķi savu saimnieku prombūtnes laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Amerikāņu zoopsihologi noskaidrojuši, ar ko nodarbojas kaķi, kad tie atstāti mājās vieni paši, vēsta «Associated Press».

Pētījuma ietvaros, ar kamerām, kuras ik pa 15 minūtēm veica uzņēmumu, tika aprīkotas 50 kaķu saimnieku mājas. Tika noskaidrots, ka ilgu laiku kaķi skatās pa logu – šādā veidā tie pavada aptuveni 21,6 % dienas. Aptuveni 11,8 % laika kaķi pavada kopā ar citiem mājdzīvniekiem.

5 % laika kaķi sevi izklaidē ar rotaļlietām, 7 % - rāpjoties pa mēbelēm. Pretēji pētījuma autoru gaidītajam, miegā kaķi pavadīja tikai 6,1 % dienas. Tikpat ilgi šie dzīvnieki pēta televizoru, avīzes, grāmatas un disku plauktiņus.

4 % laika kaķi ēd vai skatās uz ēdienu. 6,3 % - viņi slēpjas zem galda, bet 1,7 % - sēž vannas istabā. Laiks, kuru kaķi pavada tajā vai citā telpā, ļoti atšķiras. Tā virtuvē vai ēdamistabā tie pavada 9,9 % laika, guļamistabā – 8,1 %, viesistabā - 12,7 %, vannas istabā – 3,1 %, darba kabinetā – 5,2 %.

Tiek atzīmēts, ka pirms pētījuma kaķu īpašniekiem tika piedavīts paredzēt ar ko viņu mīljumi nodarbosies viņu prombūtnes laikā. Bija iespējams izvēlēties vairākus atbilžu variantus. 71 % saimnieku teica, ka kaķi guļ, 52 % domāja, ka dzīvnieki ēd, bet 42 % likās, ka kaķi vēro putnus vai vienkārši skatās logā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu