3D formātā veidotās filmas samazinājušas kino apmeklētību ASV kinoteātros

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Neskatoties uz to, ka ienākumi amerikāņu kinoteātriem ir pieauguši par 100 miljoniem ASV dolāru, statistika uzrāda to, ka pašlaik tos apmeklē rekordzems skatītāju skaits, vēsta «BBC News».

Pēc «Hollywood.com» rīcībā esošiem datiem, šajā gadā pārdoti tiks 552 miljoni biļešu, kas ir sliktākais rādītājs, kopš 2006. gada, kad tika pārdotas 653 biļetes. Analītiķi saista kinoteātru apmeklējuma skaita kritumu ar biļešu cenu kāpumu, pārsvarā, 3D formāta filmām.

Pēdējo 12 mēnešu laikā kino biļetes cena ir pieaugusi par 5%, vēsta ASV Nacionālā kinoīpašnieku asociācija. Vidēji skatītājs maksā 7,88 ASV dolārus par biļeti, kas ir par 38 centiem vairāk nekā 2009. gadā. Biļešu cenas uz tādām trīsdimensiju filmām kā «Rotaļlietu stāsts 3», «Titānu cīņa» un «Mūžīgi Šreks» ir nedaudz augstākas, nekā citām filmām.

Kinotirgus eksperts Pols Dergarabedjans uzskata, ka ienākums ir vājš mierinājums kinoindustrijai. «Jūs vēlaties, lai katru gadu apmeklētība pieaugtu, bet nevis samazinātos», - saka eksperts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu