Video: Pārsteidzoši tuvu uzfilmēts Mēness rada neomulīgas sajūtas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Mums, mirstīgajiem, Mēness vienmēr ir bijis pie debesīm naktīs spīdošs «siera ritulis», kas reizēm neļauj gulēt, tomēr tagad, kad tehnoloģijas attīstās ātrāk par mušu kāpuriem, iespējams par dzelteno debess ķermeni uzzināt daudz vairāk. Pat teleskopi jau kļuvuši par pagātni, jo Mēness virsmu teju ķecerīgā tuvumā jau var nofilmēt ar vienkāršu videokameru.

Ar pavisam nesen prezentētu Nikon videokameru viegli var novērot un iemūžināt pat krāterus uz Mēness virsmas. Nenāktu par ļaunu atgādināt, ka Mēness no Zemes atrodas vidēji 384 400 kilometru attālumā.

83-kārtīgā pietuvinājumā video redzamie senu asteroīdu un komētu triecienu rezultātā radušies krāteri uz Mēness virsmas rada visai dīvainu sajūtu – it kā mūsu acīm būtu atklāts kaut kas aizliegts un dievišķs. Turklāt izrādās, ka patiesi Mēness, šķiet, nav taisīts no siera.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu