«Nav nekā baismīgāka kā dzirdēt, kā tiek sašauti cilvēki, kamēr slēpies zem galda»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien laikraksta «Capital Gazette» redakcijā Annapolisā, Mērilendā, iegāja ar ieroci bruņojies vīrietis. Viņš nogalināja piecus un ievainoja vēl divus cilvēkus. Viens no «Capital Gazette» žurnālistiem notikušo aprakstīja tviterī, kamēr laikraksts apņēmies izdot jauno numuru kā plānots, nepadodoties traģēdijas priekšā.

«Viens šāvējs manā birojā nošāva vairākus cilvēkus, daži no viņiem ir miruši,» raksta Fils Deiviss, kurš laikrakstā veido kriminālziņas.

«Uzbrucējs sašāva stikla durvis uz biroju un atklāja uguni uz vairākiem darbiniekiem. Neko daudz nevaru pateikt un negribu nevienu pasludināt par mirušu, bet ir slikti,» turpināja Deiviss.

«Nav nekā baismīgāka kā dzirdēt, kā tiek sašauti vairāki cilvēki, kamēr tu slēpies zem galda, un saklausīt, kā uzbrucējs pārlādē ieroci,» tvīto Deiviss.

«Lūdzu, palīdziet mums,» rakstīja praktikants Entonijs Mesendžers, kurš uzbrukuma laikā atradās redakcijā.

Par spīti traģiskajiem notikumiem, «Capital Gazette» sola nākamajā dienā izdot jaunu avīzes numuru.

Apšaudē tika nogalināts redakcionālās lapas redaktors Džeralds Fišmens, redaktora vietnieks un publicists Robs Hiasens, sporta žurnālists Džons Maknamara, nesen darbā pieņemtā Rebeka Smita un žurnāliste Vendija Vintersa.

Vietējās policijas priekšnieks vēlāk paziņoja, ka notikusī apšaude bija «mērķēts uzbrukums» laikrakstam «Capital Gazette», kuram iepriekš bija izteikti draudi sociālajos medijos.

ASV mediji ziņoja, ka šāvējs ir Mērilendas štata iedzīvotājs Džerods Ramoss, kuram bijis ilgstošs strīds ar šo laikrakstu par 2011.gadā publicētu rakstu, «kas atspoguļoja noziedzīgas uzmācības lietu pret viņu».

Šāvējs, iekļūstot redakcijā, arī lietoja dūmu granātas, sacīja policijas priekšnieks.

Laikraksta redakcija atrodas četrus stāvus augstā biroju ēkā Annapolisā. Policija paziņoja, ka no ēkas tika droši evakuēti 170 cilvēki un policisti, to pārmeklējot, atrada un padarīja nekaitīgu iespējamu spridzekli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu