«Taxify» pārstāvniecībai Latvijā mainījies vadītājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taksometru izsaukšanas platformas «Taxify» pārstāvniecību Latvijā turpmāk vadīs Kārlis Ķezberis, aģentūru LETA informēja «Taxify» pārstāve Daiga Zīmele.

Viņa norādīja, ka Ķezberis pārņems pienākumus no līdzšinējā vadītāja Jura Krūmiņa, kurš turpinās strādāt «Taxify» galvenajā mītnē Tallinā kā globālās ekspansijas vadītājs, strādājot pie uzņēmuma izaugsmes plāniem. Krūmiņš turpmāk būs atbildīgs par «Taxify» attīstību vairāk nekā desmit valstīs, tostarp gan Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, gan arī Austrijā, Ungārijā, Maltā, Gruzijā, Saūda Arābijā un Irākā.

Ķezberis atzīmēja, ka «Taxify» tuvākā prioritāte Latvijā ir sadarbība ar valsts iestādēm, ietekmes pusēm un sabiedrību, lai sakārtotu situāciju ar esošo regulējumu, kas šobrīd būtiski ierobežo pakalpojuma pieejamību, vienlaikus nerisinot samilzušās problēmas tradicionālo taksometru jomā.

«»Taxify» misija ir radīt un attīstīt transporta risinājumus pilsētās, lai iedzīvotājiem būtu iespēja biežāk izvēlēties braukt ar alternatīviem transporta veidiem, nevis savu personīgo auto. Arvien vairāk cilvēku atsakās no personīgā auto un izvēlas transportu pēc pieprasījuma. Tas nozīmē arī mazāk auto ielās, mazāk sastrēgumu, tīrāku gaisu un ilgtspējīgāku pilsētvidi,» sacīja Ķezberis.

Pēc viņa teiktā, lai sasniegtu šo mērķi, ir būtiski uzlabot privāto vadītāju regulējumu, kas dotu iespēju iedzīvotājiem gūt papildu ienākumus brīvajā laikā, izmantojot tos auto, kas jau ir ielās.

«Esošie noteikumi aptur nozares attīstību, ierobežo vadītāju vēlmi iesaistīties pārvadājumos ar savu privāto auto lielās birokrātijas, papildu izmaksu un skaidrās naudas maksājumu ierobežošanas dēļ. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc visā taksometru nozarē pēdējo nedēļu laikā ir manāmi samazinājies pieejamo vadītāju skaits un attiecīgi arī pakalpojuma pieejamība iedzīvotājiem,» skaidroja Ķezberis.

Kompānijā atzīmēja, ka Ķezberim ir vairāk nekā septiņu gadu pieredze biznesa vadības un finanšu konsultācijās dažāda veida industrijās, tostarp loģistikā, ražošanā, mazumtirdzniecībā, finanšu un publiskajā sektorā. Viņa iepriekšējā darba vieta bija konsultāciju uzņēmumā «Deloitte».

Krūmiņš vadīja «Taxify» Latvijas pārstāvniecību kopš uzņēmuma ienākšanas Latvijas tirgū 2015. gadā.

«Taxify» ir viena no straujāk augošajām braucienu izsaukšanas platformām pasaulē, to izmantojuši vairāk nekā desmit miljoni pasažieru un 500 000 vadītāju vairāk nekā 25 valstīs. «Taxify» ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā, Igaunijā. «Taxify» darbojas 20 valstīs Eiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Centrālamerikā. Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma «Taxify» dibināta 2013. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu