Ģeniāls sienu krāsošanas triks, kas vizuāli telpu padarīs lielāku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Ir neskaitāmi veidi, kā apmānīt prātu un radīt lielākas telpas iespaidu, piemēram, izvietot lielus spoguļus pie sienām, nokrāsot telpu gaišās krāsās vai telpas iekārtojumā izvairīties no mēbeļu novietošanas pie sienas. Šo interjera dizaina optisko ilūziju sarakstu var papildināt ar kādu sienas krāsošanas metodi, kas efektīgi spēs paplašināt telpu.

Zināmākais krāsu triks telpas paplašināšanai ir gaišu krāsu izvēle sienām: gaišās krāsas efektīvāk spēj atstarot gaismu, tādējādi radot iespaidu, ka telpa ir lielāka, līdzīgi darbojas arī lielie sienas spoguļi. Vēl telpu paplašina ēnu spēles, proti, ne pārāk liels tumšākās un gaišākās sienas kontrasts padara telpu lielāku - šādu efektu var novērot lielos dzīvokļos vai mājās, kurās viena siena ir nedaudz tumšāka, bet cita - gaišāka. Šādu pašu efektu var radīt arī mazākā dzīvoklī, kura sienas ir vienā tonī, taču viena vai divas sienas ir nokrāsotas ar nedaudz gaišāku šīs pašas krāsas toni. Krāsu toņu dažādība samazina tuneļa efektu, ko rada viens krāsas tonis, kas uzklāts uz visām istabas sienām.

Pirms nolem par labu kādai krāsai, pievērs uzmanību arī grīdas, logu rāmju un mājas tekstilu krāsām. Lūko, lai arī šīs krāsas nesakrīt ar sienas krāsu - vienveidīga krāsa uz sienām, griestiem, grīdas un logiem būs garlaicīga un vēlamā telpas paplašināšana neizdosies tik sekmīgi kā plānots. Vairāku toņu sienas krāsošanas metode ļauj arī mazu dzīvokļu īpašniekiem eksperimentēt ar krāsām - nokrāso sienu tumši zaļu, pelēku, vai pat spilgti rozā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu