Iepazīstieties: viens no VUGD darbiniekiem, kas izglāba no loga krītošu cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Ceturtdien publiskotais video, kurā redzams, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) izdodas glābt no loga izkritušu cilvēku, kļuva ļoti populārs Latvijas interneta vidē. Par to tika runāts un par ugunsdzēsēju varonību tika pausta sajūsma un apbrīns. Iepazīstieties – viens no varonīgajiem ugunsdzēsējiem ir Tomass Jaunzems.

Tomass studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, dzīvo Rīgā un ir precējies.

Kā vēstīts, aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu, kur pastāvēja aizdomas, ka cilvēks grasās izlēkt pa ceturtā stāva logu. Ieradušies notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji apzinājās: ja mēģinās iekļūt dzīvoklī, cilvēks, visticamāk, izlēks pa logu.

Pateicoties kaimiņu atsaucībai, ugunsdzēsēji glābēji varēja iekļūt stāvu zemāk esošajā dzīvoklī un sagatavoties pārķert šo cilvēku kritienā. Kamēr viens ugunsdzēsējs glābējs pie loga gaidīja kritienu, otrs nodrošināja to, lai glābēji pārtvēruši var stingri noturēt krītošo cilvēku.

Tikmēr arī ugunsdzēsēji glābēji no ēkas jumta ar alpīnisma aprīkojumu centās piekļūt cilvēkam uz palodzes, bet pamanīja, ka cilvēka rokas ir noslīdējušas un viņš jau krīt.

Stāvu zemāk esošajiem ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās noķert kritienā esošo cilvēku aiz kājām un pa logu ievilkt drošībā.

Kā LNT raidījumam «Degpunktā» norādīja VUGD darbinieks Tomass Jaunzems: «Man bija rīkojums doties uz 3. stāvu. Ja nu kas, mēģināt šo sievieti notvert, ja nu viņa izdomā lēkt. Kad atvērām logus vaļā, paskatījos uz augšu – viņa jau grasījās lēkt, pamainīja pozu un skaitīja sekundes. Vēl mirklis un viņa būtu kritusi lejā.»

Tomass uzsver, ka sievietes izglābšana ir ne tikai viņa, bet arī viņa kolēģu nopelns.

Izglābtā sieviete pēc incidenta nodota nodota mediķu rokās.

VUGD darbinieku paveikto atzinīgi novērtējis ne tikai dienesta priekšnieks, bet arī iekšlietu ministrs.

Par drosmīgu un pašaizliedzīgo rīcību glābējus paredzēts apbalvot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu