Pētījums: no «Brexit» visvairāk cietīšot Vācijas reģioni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 50 reģioniem, ko visvairāk negatīvi ietekmēs Lielbritānijas gaidāmā izstāšanās no Eiropas Savienības, 41 reģions atrodas Vācijā, atsaucoties uz Eiropas Reģionu komitejas veiktā pētījuma datiem, vēsta Vācijas medijs DW.

«Brexit» galvenokārt ietekmēšot Vācijas reģionus, kuros attīstīta rūpniecība, ņemot vērā Vācijas uzņēmumu ciešās saites ar partneriem Lielbritānijā.

Starp reģioniem, kuru uzņēmējdarbības sektoru apdraud «Brexit» riski, ir arī tādas Vācijas pilsētas kā Berlīne, Hamburga, Diseldorfa un Ķelne.

Reģionu komitejas pētījumā norādīts: lai iespējami samazinātu «Brexit» negatīvo ietekmi uz Eiropas reģioniem, nepieciešams starp Londonu un Briseli noslēgt tādu tirdzniecības vienošanos, kas nodrošinātu brīvu preču kustību un iespējami mazākos tarifus.

Lielbritānija ir Eiropas Savienības dalībvalsts kopš 1973.gada. 2019.gada martā tā kļūs par pirmo valsti, kas bloku pametusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu