FKTK atļāvusi bankai «Citadele» pievienot tās meitasbanku Lietuvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi Latvijas bankai «Citadele» veikt reorganizāciju, pievienojot tai piederošo Lietuvas «Citadele bankas», pavēstīja FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Upleja.

Viņa norādīja, ka FKTK, izvērtējot iesniegtos dokumentus, ir guvusi pārliecību, ka plānotajā reorganizācijā, pievienojot Lietuvas meitassabiedrību «Citadele bankas», bankas stabilitāte un maksātspēja netiks ietekmēta, kā arī ieguldītāju un noguldītāju kolektīvo interešu aizsardzība tiks nodrošināta.

Reorganizācijā Lietuvā līdzšinējās meitasbankas vietā plānots atvērt bankas «Citadele» filiāli, kura pārņems «Citadele bankas» sniegtos pakalpojumus, aktīvus un ar tiem saistītos pienākumus un tiesības.

FKTK piekritusi, ka bankas «Citadele» Lietuvas filiāles vadītāja būs līdzšinējā Lietuvas «Citadele bankas» vadītāja Jūrate Jazukevičiene.

Līdz ar šo reorganizāciju bankai «Citadele» būs filiāles gan Igaunijā, gan Lietuvā, un galvenā šīs bankas darbību uzraugošā institūcija Baltijā būs Latvijas finanšu sektora uzraugs - FKTK.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka reorganizāciju plānots pabeigta 2019.gada pirmajā pusē.

«Šāds lēmums pieņemts, lai varētu ātrāk ieviest jaunus bankas digitālos pakalpojumus Lietuvā un īstenotu efektīvāku grupas pārvaldību,» iepriekš sacīja bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Tāpat ziņots, ka banka «Citadele» pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 1,257 miljonu eiro apmērā, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2016.gadā. Savukārt bankas «Citadele» aktīvi 2017.gada 31.decembrī bija 2,545 miljardu eiro apmērā, kas ir par 3,2% jeb 84,181 miljonu eiro vairāk nekā 2016.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 2,63 miljardi eiro.

2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RA Citadele Holdings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka īpašumā saglabājusi 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu