«Moody's» pozitīvi novērtējusi bankas «Citadele» stabilitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's Investors Service» («Moody's») atjaunotajā bankas «Citadele» kredītreitinga analīzē pozitīvi novērtējusi tās stabilitāti, teikts bankas «Citadele» paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

Atbilstoši bankas pārstāvju vēstītajam «Moody's» ziņojumā minēts, ka banka ir izveidojusies par ilgtspējīgu un uz attīstību orientētu koncernu. «Moody's» pozitīvi novērtējusi bankas «Citadele» stratēģisko fokusu paplašināt tās darbību Baltijas valstīs. Komentārā uzsvērta arī bankas akcionāru, tostarp Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) apņemšanās attīstīt banku.

Tāpat reitingu aģentūra sagaida, ka banka «Citadele» saglabās stabilus kapitāla un aktīvu kvalitātes rādītājus.

««Moody's» vērtējums ir apliecinājums bankas uzlabotajai risku novērtēšanai un mūsu stratēģijai attīstīties Baltijā. Mūsu izaugsme ir balstīta galvenokārt uz Baltijas privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu un digitālo inovāciju ieviešanu,» sacīja bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

2017.gadā «Moody's» paaugstināja bankas «Citadele»s ilgtermiņa reitingu no B1 līdz Ba2, saglabājot pozitīvu reitinga prognozi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka banka «Citadele» pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 1,257 miljonu eiro apmērā, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2016.gadā. Savukārt bankas «Citadele» aktīvi 2017.gada 31.decembrī bija 2,545 miljardu eiro apmērā, kas ir par 3,2% jeb 84,181 miljonu eiro vairāk nekā 2016.gada beigās.

2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RA Citadele Holdings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. ERAB īpašumā saglabājusi 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu