Tūkstošiem cilvēku Nikaragvā protestē pret valdību

LETA/AP/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Desmitiem tūkstoši cilvēku trešdien izgājuši Nikaragvas galvaspilsētas ielās, lai pieprasītu taisnīgumu, demokrātiju un prezidenta Daniela Ortegas atkāpšanos.

Protestētāji arī aicināja izmeklēt demonstrācijās iepriekšējās nedēļās bojāgājušo cilvēku nāves apstākļus un apturēt demonstrantu apspiešanu.

«Viņi bija studenti, viņi nebija noziedznieki,» skandēja protestētāji, domājot demonstrācijās nogalinātos cilvēkus.

Cilvēktiesību aizstāvju organizācijas apgalvo, ka Nikaragvas valdības pagājušajā mēnesī apspiestajos protestos pret pensiju reformu gājuši bojā 63 cilvēki.

Protestos trešdien piedalījās studenti, zemnieki, mazie uzņēmēji un citi cilvēki, kurus šokējusi valdības vardarbīgā attieksme pret demonstrantiem.

Protesti Nikaragvā sākās aprīļa vidū, kad valdība noteica 5% nodokli vecuma un invaliditātes pensijām un palielināja sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Policijai pielietojot spēku, tostarp īstas lodes, protesti tika apspiesti, taču, pakļaujoties protestētāju spiedienam, Ortega atcēla pretrunīgi vērtēto pensiju reformu.

Prezidents arī solīja sākt dialogu ar protestētājiem, bet to vēl nav izdarījis.

Nikaragvas parlaments ir izveidojis komisiju protestos mirušo cilvēku nāves apstākļu izmeklēšanai, taču protestētāji apšauba šīs komisijas objektivitāti un vēlas neatkarīgu izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu