Nikaragvas galvaspilsētā protestu laikā aizdedzināta radiostacija

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Nikaragvā turpinoties vardarbīgiem politiskiem protestiem, valsts galvaspilsētā Managvā pirmdien tika aizdedzināta radiostacija un notika uzbrukums universitātei, ziņoja neatkarīgā raidsabiedrība «Canal 15» un valdību atbalstošā raidsabiedrība «Canal 4».

Tika aizdedzinātas telpas radiostacijā «Nueva Radio Ya», kas ir prezidenta Daniela Ortegas kreisās sandinistu partijas rupors.

Protestu priekšgalā esošo studentu pārstāvis nosodīja šo uzbrukumu un paziņoja, ka studentiem nav nekāda sakara ar to.

Bruņoti uzbrucēji privātdrēbēs ar pašdarinātiem spridzekļiem uzbruka Inženierzinātņu universitātei (UNI), kas ir ceturtā studentu ieņemtā augstskola kopš protestu sākuma 17.aprīlī.

«Canal 4» ziņoja, ka universitātei uzbrukuši «vandaliski labējie grupējumi», bet «Canal 15» identificēja šos uzbrucējus kā valdību atbalstošus paramilitāros spēkus.

Studentiem ir svarīga loma protestos pret valdību, kuri notiek jau vairāk nekā mēnesi.

Protesti Nikaragvā sākās aprīļa vidū, kad valdība noteica 5% nodokli vecuma un invaliditātes pensijām un palielināja sociālās apdrošināšanas iemaksas. Pakļaujoties protestētāju spiedienam, prezidents Daniels Ortega atcēla pretrunīgi vērtēto pensiju reformu, bet protestētāji tagad pieprasa viņa atkāpšanos.

Starpamerikas Cilvēktiesību komisija ir paziņojusi, ka vardarbīgo protestu laikā gājuši bojā 79 cilvēki, tomēr valdība atzīst tikai 22 nāves gadījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu