Sestdien traumas guvuši vairāki bērni un pieaugušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Aizvadītajā diennaktī vairāki bērni ir guvuši apdegumus un traumas, savukārt pieaugušie traumējuši sevi, neuzmanīgi rīkojoties ar darbarīkiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Viņa piebilda, ka Latgalē rokas un kājas termiskus apdegumus ir guvis četrus gadus vecs zēns, kurš aplējās ar karstu ūdeni.

Savukārt Vidzemē divus gadus vecs zēns ir uzrāvis sev virsū trauku ar karstu ūdeni. Cietušais bērns ir guvis termiskus apdegumus, sejas, krūšu un roku apvidū.

Divi mazi bērni Vidzemē un Zemgalē guvuši traumas kritiena vai sadursmes rezultātā. Aizvadītajā naktī Zemgalē kāds trīs gadus vecs zēns iekritis pagrabā pa atvērtu lūku, un šis kritiens ir bijis no aptuveni no 2,5 metru augstuma. Bērns ar galvas traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē kāda četrus gadus veca meitene, lēkājot pa batutu, ir sadūrusies ar citu bērnu. Meitene tādējādi guvusi rokas traumu un nogādāta slimnīcā.

Kāds 72 gadus vecs vīrietis Rīgas reģionā, strādājot ar ripzāģi, guvis plaukstas traumu, tostarp daļēju viena pirksta amputāciju, cietušais nogādāts slimnīcā.

Tāpat Latgalē kāds 64 gadus vecs vīrietis, darbojoties ar malku, iecirtis sev rokā. Vīrietis guvis plaukstas traumu, tostarp viena pirksta daļēju amputāciju. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Rīgas reģionā 60 gadus veca sieviete ir zāģējusi ābelei zarus un kritusi. Sieviete guvusi vairāku ķermeņa daļu ievainojumus. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī mediķi palīdzējuši arī deviņiem karstuma ietekmē cietušiem cilvēkiem.

NMPD pārstāve sacīja, ka nonākšanu šādā stāvoklī ir veicinājusi ilgstoša uzturēšanas tiešos saules staros, kā arī atrašanās ārā bez galvassegas un nepietiekama šķidruma lietošana.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 1096 izsaukumus, no kuriem 271 bija saistīts ar traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu