«Apple» paziņo par plāniem «atdot» akcionāriem 100 miljardus dolāru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NG HAN GUAN / TT NYHETSBYRÅN

ASV tehnoloģiju uzņēmums «Apple» paziņojis par plāniem īstenot jaunu uzņēmuma akciju atpirkšanas programmu 100 miljardu ASV dolāru vērtībā, vēsta aģentūra «Reuters».

Par jaunas akciju atpirkšanas programmas īstenošanu uzņēmums paziņo laikā, kad pieaug bažas par lēnāku pieprasījuma pieaugumu attiecībā uz «Apple» ražotajiem viedtelefoniem «iPhone».

Šā gada pirmajā ceturksnī «Apple» visā pasaulē pārdeva 52,2 miljonus «iPhone», salīdzinot ar 50,7 miljoniem vienību pagājušā gada attiecīgajā periodā.

Analītiķi iepriekš prognozēja, ka «iPhone» pārdošanas apjoms pirmajā ceturksnī varētu pieaugt līdz 52,3 miljoniem vienību.

Šā gada pirmajā ceturksnī «Apple» no uzņēmuma akcionāriem atpirka akcijas 23,5 miljardu vērtībā, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā ceturksnī.

Analītiķi uzskata, ka uzņēmuma īstenotā akciju atpirkšana veicināšot uzņēmuma akciju cenu pieaugumu.

Šā gada pirmo ceturksni «Apple» noslēdza ar 61,1 miljarda dolāru ieņēmumiem, salīdzinot ar 52,9 miljardiem dolāru attiecīgajā ceturksnī pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu