LTRK guvusi apstiprinājumu Skujiņa spējai attīstīt VID

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) šodien pēc tikšanās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātu Māri Skujiņu ir guvusi apstiprinājumu Skujiņa vēlmei un spējai attīstīt VID, informēja LTRK.

LTRK informēja, ka šodien tikšanās laikā ar VID ģenerāldirektora amata kandidātu puses pārrunāja turpmāko VID attīstību, galvenos uzdevumus un sadarbību ar LTRK.

Saskaņā ar LTRK sniegto informāciju, Skujiņš tikšanās laikā esot apstiprinājis LTRK, ka turpinās pašreiz izveidoto sadarbību starp VID un LTRK, nodrošinot regulāras tikšanās, mediācijas procesu un informācijas apmaiņu, lai izvairītos no konfliktsituācijām, ja tiks akceptēts VID ģenerāldirektora amatā. «Tikšanās laikā guvām apstiprinājumu, ka kandidātam ir vēlme un spēja attīstīt VID, kā arī sadarbība ar LTRK ir būtiska, tādējādi meklējot labākos risinājumus tautsaimniecības attīstībai,» teica LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

LTRK atgādināja, ka kamerai bija izveidojusies laba sadarbība ar iepriekšējo VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli, noslēdzot sadarbības līgumu, kas paredzēja regulāru tikšanos organizēšanu, mediāciju ar uzņēmumiem un apmaiņu ar informāciju, tādējādi risinot problēmsituācijas, kas radušās biedriem, kā arī veiksmīgi attīstot un realizējot principa «Konsultē vispirms» ieviešanu praksē.

LTRK norādīja, ka Skujiņš tikšanās laikā apstiprināja, ka ir būtiski domāt par iekšējo pārmaiņu turpināšanu VID, domājot par procesu optimizēšanu un skaidriem kritērijiem darbinieku paveiktā vērtēšanā. Skujiņš esot norādījis, ka ikvienam VID strādājošajam ir jāzina iestādes galvenās vērtības un mērķi, tāpat jāsaprot, kādēļ un par kādiem sasniegumiem viņi saņem atalgojumu. Pēc Skujiņa tikšanās laikā teiktā, būtiski arī tas, kā VID strādā ar nodokļu maksātājiem, jo jāceļ servisa kvalitāte, radot apstākļus, ka sadarbība ir ērta un ātra. Savukārt tiem, kuri krāpjas, jāsaņem adekvāts sods.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Reizniece-Ozola VID ģenerāldirektora amatam virza Skujiņu.

Par Skujiņa iecelšanu VID vadītāja amatā vēl būs jālemj valdībai, bet pirms tam jāpanāk koalīcijas partiju atbalsts. Koalīcijas un uzņēmēju organizāciju pozitīva vērtējuma rezultātā, Ministru kabinets par Skujiņa iecelšanu VID vadītāja amatā varētu lemt nākamnedēļ, 12.jūnijā. Ja Skujiņš gūs nepieciešamo valdības atbalstu, viņš šajā amatā tiks iecelts uz pieciem gadiem.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2350 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu