Tiesai nodod lietu pret bijušo «Winergy» administratori par €148 000 piesavināšanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: winergy

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu pret bijušo vēja enerģijas ražotāja SIA «Winergy» maksātnespējas procesa administratori Unu Zakrevsku par aptuveni 148 000 eiro piesavināšanos.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai, kura to skatīs 24. septembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Neminot apsūdzētās personas vārdu prokuratūra aģentūru LETA informēja, ka apsūdzētā bija iecelta par uzņēmuma maksātnespējas administratori. Apsūdzētā, pildot uzņēmuma administratora pienākumus, mantkārīgu tieksmju vadīta, prettiesiski aprēķināja sev atlīdzību, pēc kā no uzņēmuma konta veica prettiesiskus naudas līdzekļu paskaitījumus uz savu personīgo kontu, kopsummā 148 203 eiro apmērā, kurus izlietoja savām vajadzībām.

Par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.

Valsts policija, neminot aizdomās turētās vārdu, paziņojumā presei februārī rakstīja, ka pēc tam, kad VP rīcībā nonāca informācija par iespējamiem pārkāpumiem «Winergy» maksātnespējas procesa laikā, 2015. gada februārī tika uzsākts kriminālprocess pret kādu bijušo uzņēmuma maksātnespējas administratori.

Būdama «Winergy» maksātnespējas procesa administratore, viņa ieguva parādnieka mantas pārvaldīšanas tiesības un, izmantojot jauniegūto stāvokli, izstrādāja shēmu, kādā veidā piesavināties uzņēmumam piederošos naudas līdzekļus.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā 2013. gada 4. novembrī tika pasludināts maksātnespējas process «Winergy». Par šī maksātnespējas procesa administratori tika iecelta 1968. gadā dzimusī Una Zakrevska.

Uzņēmums toreiz paziņoja, ka maksātnespējas process ir loģisks rezultāts amatpersonu bezdarbībai un «Norvik bankas» organizētajai mērķtiecīgajai reiderisma shēmai. «Winergy» lielākais dalībnieks Igaunijā reģistrētais uzņēmums «Wind One» nolēma vērsties pret Latvijas valsti par investīciju pārkāpumiem un zaudējumu piedziņu.

Savukārt «Norvik banka» paziņoja, ka «Winergy» ierosinātā maksātnespēja ir absurda. Tā esot negodprātīga un saskaņota parādnieka un fiktīva kreditora rīcība, lai panāktu maksātnespējas procesa ierosināšanu nolūkā izvairīties no saistību izpildīšanas pret banku.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments 2014.gada 11. aprīlī atcēla Latgales priekšpilsētas tiesas 2013.gada 4.novembra spriedumu, ar kuru tika pasludināta «Winergy» maksātnespēja. Protestu par maksātnespēju tiesā iesniedza Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda. Savukārt 2014. gada maijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa izbeidza «Winergy» maksātnespējas lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu