Cilvēktiesību aizstāvji: protestos Nikaragvā bojāgājušo skaits sasniedzis 34

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JORGE TORRES / EFE

Nikaragvas valdības apspiestajos protestos pret pensiju reformu bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 34, trešdien paziņojusi Nikaragvas vadošā cilvēktiesību aizstāvju organizācija.

Iepriekš cilvēktiesību aktīvisti ziņoja par 27 bojāgājušajiem.

Skaits palielinājies, jo vairāki cilvēki miruši no protestu laikā gūtajiem ievainojumiem, kā arī identificēti vairāki līķi, kas ievietoti morgā.

Cilvēktiesību aizstāvju organizāciju norādītais bojāgājušo skaits ir daudz lielāks par oficiāli izziņoto. Valdība informēja, ka protestos dzīvību zaudējuši desmit cilvēki.

Protesti Nikaragvā sākās pagājušajā trešdienā, kad valdība noteica 5% nodokli vecuma un invaliditātes pensijām un palielināja sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Policijai pielietojot spēku, tostarp īstas lodes, protesti tika apspiesti, taču, pakļaujoties protestētāju spiedienam, Nikaragvas prezidents Daniels Ortega svētdien piekrita atcelt pretrunīgi vērtēto pensiju reformu.

Ortega piekritis arī atbrīvot protestu laikā aizturētos cilvēkus un aicinājis uz dialogu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu