Kā notika Indijā pazudušās Līgas meklēšana?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARKUS SCHREIBER / TT NYHETSBYRÅN

Piektdien upes krastā Indijā tika atrastas pirms vairāk nekā mēneša pazudušās Latvijas pilsones Līgas Skromanes mirstīgās atliekas. Līga pazuda marta vidū, un kopš tā laika Indijas varas iestādes mēģināja Līgu atrast. Sievieti meklēja arī viņas māsa un dzīvesbiedrs.

Līga Skromane pazuda 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos.

Indijā Līga bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līga Skromane cieta no smagas depresijas. Viņa pazuda neilgi pēc tam, kad izgāja no ajūrvēdas centra Pothenkodes ciematā.

Kāds autorikšas vadītājs bija aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, kas atrodas līdzās Thiruvananthapuramai – vietai, kur vēlāk tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas.

Marta beigās Indijas policija izveidoja īpašu grupu Līgas Skromanes meklēšanai.

Īpašo grupu, kuras uzdevums bija izmeklēt Latvijas pilsones pazušanu, vadīja Keralas štata galvaspilsētas Thiruvananthapuramas policijas reģiona ģenerālinspektors.

Indijas policija martā arī vērsās pēc palīdzības pie krasta apsardzes un Zivsaimniecības departamenta, kā arī par pazudušo informēja lidostas, jūras ostas un robežkontroles iestādes.

Aprīļa sākumā Indijas amatpersonas paziņoja, ka pazudusī sieviete tiks meklēta okeānā.

Pēc Keralas štata valdības lūguma Indijas jūras un gaisa spēki pazudušo Līgu meklēs Indijas okeānā.

Meklēšanas operācijā tika iesaistīta transportlidmašīna «An-32», piepūšamās laivas «Gemini», zemūdens sonārs un pieci dziļūdens ūdenslīdēji.

Kopš Skromanes pazušanas notika arī aktīva Latvijas puses saziņa ar Īrijas vēstniecību Indijā, jo pazudušās vīrs ir Īrijas pilsonis.

Keralas štata policijas priekšnieks Loknaths Behera bija izsludinājis 2000 Indijas rūpiju (25 eiro) atlīdzību par informāciju, kas varētu palīdzēt atrast pazudušo.

Savukārt pazudušās pazudušās māsa Ilze Skromane bija izsludinājusi 100 000 rūpiju (apmēram 1250 eiro) atlīdzību.

Pazudušās Līgas māsa marta beigās izteica pieņēmumu, ka Līga varētu būt nolaupīta.

Tikmēr Līgas Skromanes dzīvesbiedrs Endrū Džordans neilgi pēc viņas pazušanas izteicas bažas, ka sieviete varētu būt kļuvusi par orgānu tirgotāju upuri.

Dažas dienas pirms Skromanes mirstīgo atlieku atrašanas Latvijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka joprojām norit aktīva meklēšana.

Visi centieni atrast pazudušo Līgu līdz pat piektdienai nebija vainagojušies panākumiem.

Skromanes mirstīgās atliekas tika atrastas 20.aprīlī upes krastā Keralas štata Thiruvananthapuramas pilsētā. Līķis bijis sakropļots un bez galvas.

Sievietes līķi atrada vietējie jaunieši, kur bija devušies makšķerēt.

Sestdien notikuma vietā ieradās Līgas Skromanes māsa Ilze – viņa savu māsu atpazina pēc drēbēm un matu krāsas.

Indijas institūcijas veiks tiesu medicīnas ekspertīzi drošai personas identifikācijai.

Līgas Skormanes nāves apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu