Vējonis gatavs izsludināt čaulas kompānijas ierobežojošo likumprojektu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis paudis gatavību nekavējoties izsludināt čaulas kompānijas ierobežojošo likumprojektu, līdzko Saeima to būs pieņēmusi.

Šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) Vējonis norādīja, ka jautājums par čaulas kompānijām ir ļoti aktuāls, tādēļ tas, ka valdība otrdien attiecīgo likumprojektu ir apstiprinājusi, ir atbalstāms. Vienlaikus viņš pauda cerību, ka Saeima likumprojektu pieņems steidzamības kārtā.

«Ļoti ceru, ka parlaments steidzamības kārtā šo likumprojektu pieņems, un kad tas būs pieņemts, es to nekavējoties izsludināšu,» piebilda Valsts prezidents.

Valdība šodien aicinājusi Saeimu jau šonedēļ sākt skatīt čaulas kompāniju ierobežojošo likumprojektu, liecina parlamenta sēdes darba kārtība.

Valdība lūdz Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu un iekļaut to rītdienas, 12.aprīļa, Saeimas sēdē

Iepriekš Ministru prezidents sacīja, ka Saeima jaunu regulējumu varētu pieņemt steidzamības kārtā. Viņš pauda pārliecību, ka minētie likuma grozījumi Saeimā tiks izskatīti ātri, tomēr raitai izskatīšanas gaitai nepieciešams likumprojektu izstrādāt kvalitatīvu.

Priekšlikumu par augsta riska klientu finanšu operāciju ierobežojumiem Latvijas finanšu sektorā piedāvājusi Finanšu ministrija (FM). Valdība šonedēļ atbalstīja grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā (NILLTFNL), kas paredz stiprināt finanšu sistēmu, samazinot paaugstināta riska darījumu skaitu ar īpaši augsta riska klientiem, kas ir čaulas veidojumi un atbilst noteiktām pazīmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu