6 gaismas kontroles veidi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī cik ļoti mēs pavasaros priecājamies par katru ienākošo saules staru, kas mūs silda un aiznes mūsu domas pretī vasarai, pienāk brīdis, kad saules ir par daudz un mēs meklējam risinājumu, kā kaut mazliet mazināt tās spilgtos starus.

Pilnmēness laikā, lai arī aizkari ir aizvērti, mēness tik ļoti spīd gultas virzienā, ka nakts vidū jāceļas un jāmeklē kāda bieza sega, ko piestiprināt pie loga. Arī šādus stāstus mēs esam dzirdējuši gana, tādēļ esam apkopojuši labākos iespējamos risinājumus, kas uz visiem laikiem liks aizmirst neefektīvos līdzekļus saules vai mēness gaismas ierobežošanā.

6 izteiktākās gaismas kontroles problēmas un risinājumi

Laikā, kad agri paliek gaišs, mani mazākie bērni mostas līdz ar sauli. Kā lai paildzina tumsu istabā?

Vecāki zina, ka ikvienam bērnam ir nepieciešams kvalitatīvs miegs. Agro rītu saules stari ir iemesls, kas var iztraucēt bērna miedziņu. Iesakām izvēlēties patiešām labu un efektīvu risinājumu – gaismu necaurlaidīgās žalūzijas, kas pilnībā aptumšos istabu gan dienā, kad nepieciešama enerģiju atjaunojoša diendusa, gan naktī. Pie tam VELUX ir īpaši padomājis par mazākajiem žalūziju lietotājiem, radot jaunu kolekciju ar iemīļotajiem multfilmu varoņiem: Vinniju Pūku, Elzu un Annu, Vāģiem. VELUX īpaši aktuāla ir bērnu drošība, tāpēc žalūzijām nav redzamu auklu un audumi ir bērniem droši. Žalūzijas ir ātri un viegli uzstādāmas. Tās var nofiksēt uz loga jebkurā pozīcijā. Gaismu necaurlaidīgās žalūzijas pieejamas 24 neitrālos toņos. Žalūziju vadību var veikt manuāli, uzstādīt solāro vai elektrisko tālvadību.

Foto: Publicitātes foto
Viesistabas jumta logi atrodas dienvidu pusē. Kā lai mazina ienākošos saules starus?

Ir reizes, kad saules stari traucē strādāt, lasīt grāmatu vai skatīties televizoru. Ja tā ir viesistaba, darbistaba vai viesu guļamistaba, iesakām izmantot gaismu regulējošās ruļļveida žalūzijas, kas samazinās un izkliedēs ienākošo gaismu. Žalūzija padarīs maigāku telpā ieplūstošo gaismu. Gaismas izkliedes efekts var mazliet mainīties atkarībā no žalūzijas krāsas. Ja logi atrodas ar roku nesasniedzamās vietās, ir iespējams izvēlēties elektrisko vai solāro tālvadību vai iegādāties apkalpes stieni, kas manuāli palīdzēs atvērt žalūziju grūtāk aizsniedzamās vietās.

Foto: Publicitātes foto
Vēlos atrast žalūziju, kas piešķirtu manai istabai skaistu un omulīgu odziņu, kā arī pasargātu no tiešiem saules stariem.

Viens no veidiem, kā tava istaba var iegūt siltu un patīkamāku izskatu, ir dekoratīvas plisētās žalūzijas uzstādīšana. Gaišie un siltie žalūziju toņi piešķirs mājīgumu ikvienai istabai, nodrošinās privātumu dienas laikā, kliedēs tiešos saules starus, kā arī iederēsies kā labs dizaina elements. Žalūzijas iespējams elastīgi fiksēt jebkurā pozīcijā uz loga.

Foto: Publicitātes foto
Ziemā no logiem naktīs jūtami nāk aukstums. Vai ir iespējams to apturēt?

Ir radīta praktiska un energoefektīva žalūzija, kas ziemā samazina aukstuma ienākšanu telpā, kā arī vasarā ievērojami samazina karstuma iekļūšanu caur jumta logu. Žalūzija izgatavota no dubulti plisēta gaismu necaurlaidīga auduma ar iebūvētu alumīnija šūnu struktūru, kas uzlabo siltuma izolāciju līdz pat 34 %. Tā kā tās nav fiksētas ne augšā, ne apakšā, žalūzijas var brīvi novietot jebkurā pozīcijā uz loga, lai nodrošinātu mainīgu aptumšojumu, ienākošās gaismas kontroli un privātumu.

Foto: Publicitātes foto
Naktī nav iespējams pagulēt, jo āra apgaismojums apspīd visu istabu.

Diennakts gaišā un tumšā daļa regulē ikviena cilvēka bioloģisko pulksteni. Kad iestājas tumsa un apkārt nav lieku traucēkļu, mēs varam aizmigt ievērojami vieglāk. Bieži cilvēkiem ir grūti iemigt un kā viens no galvenajiem traucēkļiem tiek minēts ielu apgaismojums. VELUX izveidojis šai problēmu brīnišķīgu risinājumu – gaismu regulējošās žalūzijas, kas ne tikai slāpēs ienākošo gaismu, bet arī aptumšos telpu. Žalūzija apvieno aptumšojošu audumu un lietotājam draudzīgu 3 pozīciju fiksēšanas sistēmu. Šo variantu iesakām izvēlēties gan guļamistabās, gan bērnu istabās.

Foto: Publicitātes foto
Vēlos vannas istabā uzstādīt žalūziju, kas nebojāsies no mitruma, regulēs ienākošo saules daudzumu un nodrošinās privātumu.

Arvien vairāk cilvēku uzskata, ka arī vannas istabā ir nepieciešama dienas gaisma, kas vizuāli padara telpu plašāku, turklāt nozīmīgs ir arī svaigs gaiss un vēdināšana. Kāda žalūzija varētu būt vislabāk piemērota tieši šai telpai? Telpās ar paaugstinātu mitruma līmeni VELUX iesaka izvēlēties horizontālās žalūzijas, kam raksturīgs klasisks dizains, tās būs viegli kopjamas un lieliski nodrošinās nepieciešamo privātumu. Arī šīs žalūzijas tiek vadītas bez auklām. Nomainot līstīšu virzienu, ir iespējams regulēt ienākošās gaismas leņķi un daudzumu. Līstītes ir izgatavotas no 35 mm lakotām alumīnija līstēm, kas pārvietojas pa elegantiem sānu kanāliem, kas izgatavoti no anodēta alumīnija.

Foto: Publicitātes foto

Apkopojot iepriekš minēto, varam secināt, ka žalūziju veidi un to funkcijas ir pietiekami daudz, lai atrastu sev nepieciešamo produktu, kas palīdzētu kontrolēt gaismas ienākšanu telpā. Žalūzijas palīdz mums radīt papildus komfortu jebkurā telpā, kurā ir jumta logs.

Lai pasūtītu žalūziju savam VELUX logam, nepietiks tikai ar loga mēriem, jāzina loga modelis un izmērs. To var uzzināt uz plāksnītes, kas atrodas loga vērtnes augšējā malā. Norakstot to, izvēloties žalūzijas funkciju un krāsu toni, pasūtījums ir veicams uzreiz bez nepieciešamības uzaicināt uz mājām kādu profesionāli, kurš nomērītu logu izmēru!

Visas VELUX žalūzijas ir aprīkotas ar ērto un vienkāršo Pick&Click sistēmu, kas ļauj tās uzstādīt 3 minūšu laikā, nepiesaistot profesionāļus.

Visi VELUX produkti ir izgatavoti pēc vienotiem standartiem no augstākās kvalitātes materiāliem un ir paredzēti ilgstošai lietošanai bez nepieciešamības tos remontēt. Visas VELUX žalūzijas tiek nodrošinātas ar 3 gadu garantiju.

Visas VELUX žalūzijas, saulessargi, slēģi un insektu tīkli ir saderīgi tikai ar VELUX jumta logiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu