Kā izvairīties no karstuma jumta istabā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jumta istabu pārkaršana vasaras mēnešos Latvijā ir diezgan pazīstama problēma, tomēr tai ir lieliski risinājumi, kas mazinās telpu pārkaršanu un uzlabos iekšējo klimatu.

Gada siltajos mēnešos jumta dzīvokļu un privātmāju īpašnieki bieži sūdzas par grūti izturamo karstumu, kas pārņēmis viņu dzīvojamās telpas. Gada siltajā laikā telpas uzsilst tik ļoti, ka pat naktī dzīvokļos ir neizturams karstums. Dažādie veidi, kā tika mēģināts novērst šo apgrūtinājumu– elektriskie ventilatori, gaisa kondicionieri un citas radošas pieejas, kas patērē elektroenerģiju, rada fona troksni un palielina diskomforta līmeni. Tās nedod vēlamo rezultātu, pat otrādi - sadārdzina ikdienas izmaksas un draud ar smagu saaukstēšanos vasaras vidū.

Ikdienā runājot ar privātmāju īpašniekiem vai būvniekiem, novērojams klasisks stereotips: ja negribi pārkarsēt bēniņu telpas, neliec tur jumta logus.

Protams, ka istaba uzsils daudz ātrāk, ja būs logs, taču tieši jumta logs padarīs telpu gaišāku, siltāku, ļaus izvēdināt telpas, kad tās būs uzkarsušas, īpaši, ja jumta logi ir pareizi izvietoti. Jumta logi telpās ielaiž 2 reizes vairāk gaismas kā vertikālie logi, turklāt tie ļauj ieplūst gaismai vietās, kur tikai ar vertikālajiem logiem tas nebūtu iespējams, tāpēc jumta logi ir svarīgi iekštelpu komforta nodrošināšanā. Karstuma jautājuma risināšanai ir izgudroti VELUX jumta logu aksesuāri – saulessargi, slēģi, kas aizkavēs karstuma ienākšanu telpās, tajā pašā laikā sniedzot iespēju izvēdināt un nodrošināt svaiga gaisa apriti, kā arī žalūzijas, kas ļaus kontrolēt ienākošās gaismas daudzumu.

Foto: Publicitātes foto

Saulessargs samazina telpu pārkaršanu līdz pat 76 %.

VELUX loga ārpusē uzstādāmais saulessargs novērš tiešu saules staru iekļūšanu telpā un interjera priekšmetu uzsilšanu. Samazina platības pārkaršanu līdz pat 76 % un palīdz saglabāt sabalansētu un patīkamu gaisa temperatūru visā dienas garumā. Audums ir caurspīdīgs un neaizsedz skatu uz apkārtni, kā arī nesamazina ienākošo gaismas apjomu. Pazūdot tiešajiem saules stariem, to var viegli un ērti ierullēt kasetē, kas atrodas virs loga. Risinājums ir ļoti vienkāršs, taču efektīvs un cenas ziņā draudzīgs.

Saulessargi neaizkavē dienas gaismas ienākšanu istabā.
Saulessargi neaizkavē dienas gaismas ienākšanu istabā. Foto: Publicitātes foto

Saulessargs ir ērti piemērots visa veida dzīvojamām un darba telpām. Tas ir viegli vadāms un uzstādāms no telpas iekšpuses. Pieejama rokas, elektriskā vai solārā vadība, kas ļaus vadīt saulessargu pat mazākajiem ģimenes locekļiem. VELUX saulessargi ir izgatavoti no izturīga 100% poliestera tīklveida auduma, kas ir noturīgs pret dažādiem laika apstākļiem.

Foto: Publicitātes foto

Slēģi samazina telpu pārkaršanu līdz pat 97 % un pilnībā aizsargā no nelabvēlīgiem laika apstākļiem

VELUX slēģi nodrošina pilnīgu iekšējā klimata kontroli, vasarā pasargājot mājas iedzīvotājus no karstuma, un ziemā tie uzlabo siltumizolāciju. VELUX ruļļveida slēģiem piemīt aptumšošanas un skaņu slāpējošas īpašības, radot tumšu un klusu vidi miegam un relaksācijai, turklāt tie uzlabo aizsardzību arī pret nevēlamiem ciemiņiem, tāpēc tie ir ideāli piemēroti vasarnīcām.

Slēģi ir speciāli radīti VELUX jumta logiem, līdz ar to uzstādīšana ir vienkārša - gan no mājas ārpuses, gan iekšpuses. Ar savu eleganto augšējo korpusu labi iederas jumta kopskatā, neatkarīgi no jumta materiāla. VELUX slēģiem ir piešķirta Red Dot dizaina balva un IF produktu dizaina balva par to dažādajām dizaina inovācijām, pierādot, ka slēģus atzinīgi novērtē ne tikai klienti, bet arī nozares profesionāļi.

Godalgotā dizaina slēģis izgatavots no izturīga alumīnija un nav redzams no telpas iekšpuses. Lietotāju ērtībām ir pieejama rokas, elektriskā un solārā vadība.

Saulessargus un slēģus ir viegli pasūtīt, ja ir zināms esošā jumta loga modelis, kuru var atrast loga vērtnes augšpusē. VELUX saulessargi un slēģi tiek nodrošināti ar 3 gadu garantiju.

Foto: Publicitātes foto

Redzot, cik vienkārši iespējams kontrolēt ienākošo karstumu un saules starus, ir skaidrs, ka eksistējošais stereotips par bēniņu telpu pārkaršanu jumta logu dēļ, ir nepamatots. Lai gan apgalvojumam ir pamatojums un problēma pastāv, taču VELUX ir izveidojis pietiekami lielu un ērtu risinājumu klāstu, lai novērstu visus cēloņus. Nav vairs vajadzības atteikt sev jau tā mūsu klimatiskajos apstākļos trūkstošo saules gaismu, viegli novēršamas neērtību dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu