«Vingruma» Raimonds: man jāpiebremzē ar slodzi UN attiecīgi arī jāēd mazāk

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Re, mans ierosinājums ir guvis atsaucību, un šīs nedēļas ceturtdienā mēs tiekamies Vingruma kluba SPA zonā. Diemžēl netiek viena dalībniece – komandējums! Toties satiksim pārējos dalībniekus, mūsu trenerus un kluba vadošo personālu. Būs pietiekoši daudz cilvēku, lai pietiktu par ko parunāt, un esmu pārliecināts, ka laika pietrūks, lai izrunātu visu. Būs ļoti interesanti! Tad jau nākamnedēļ varēs lasīt atskaiti par mūsu tikšanos, jo nevar taču nepārtraukti rakstīt un domāt tikai par treniņiem, treniņiem, treniņiem. Jāatpūšas ar.

Tad nu par šo nedēļu. Pirmais, kas jāsaka, vienam iet uz zāli nav interesanti. Zūd motivācija, tieksme uz sasniegumiem, ir vajadzīga draudzīgā konkurence. Kopš mans cīņu biedrs ir izklaides braucienā, esmu godam izturējis divus treniņus labā slodzītē. Tie ir aizpagājušās nedēļas piektdienas un pagājušās nedēļas pirmdienas treniņi. Iespējams, ka tie arī bija tie, kas mani mazliet piebeidza, jo trešdien, kad jau atkal tiku svērts uz ķermeņa masas indeksa svariem, treniņš tika aizvadīts vieglākā garā, jo nebija iekšā. Svēršanās rezultāti nav iepriecinoši. Nav jāsaprot, ka ir pasliktinājušies; vienkārši uzlabojumu nav, ja neskaita vienu svara kilogramu mazāk, kuru iepriekšējā svēršanās reizē biju uzdzinis ar tikko izdzertu ūdens pudeli un apēstiem riekstiem, rozīnēm un šokolādi. Respektīvi, sliktāk nav, bet labāk arī ne. Aprunājoties ar treneri Normundu, norunājām, ka man jāpiebremzē ar slodzi UN attiecīgi arī jāēd mazāk.

Ar ēšanu vēl joprojām ir švaki, jo nespēju to darīt regulāri. Kādu dienu ēdu trīs reizes dienā, kādu tikai divas, un izpaliek arī veselīgo uzturvielu uzņemšana mazajos daudzumos tieši starp ēdienreizēm, kas ir svarīgi, lai ķermenim nebūtu pārtikas pārstrādes svārstību. Vajadzētu, lai process notiktu vienmērīgi un praktiski nepārtraukti. Bet, kā jau esmu teicis, man nav svarīgākais nodzīt svaru, bet gan nostiprināt ķermeni vispār, jo uzaudzēt muskuļus pa trim mēnešiem arī nav mans mērķis. Un, tā kā tika norunāts samazināt slodzi, tad piektdien uz treniņu neaizgāju vispār, nebija spēka. Piektdien biju darba pasākumā Žagarkalnā, kur dabūju noslēpoties, un pašās beigās vēl izklaides nolūkos vizinājāmies ar pūšļiem.

Foto: Privātais arhīvs

Tieši pūšļu pasākumā bija lielākā beigu slodze, jo, lejā braucot, kājas turēju gaisā, tātad presīte strādāja labi, un izmantoju iespēju nevis braukt kalnā ar pacēlāju, bet gan iet kājām pa slideno sniegu, kur arī tika satrenēti kāju muskuļi. Tādēļ negāju uz ierasto treniņu zālē. Bet izmantoju iespēju apmeklēt Vingruma kluba SPA zonu, kur atveldzējos baseinā ar kaskādi, izmasēju muskuļus ar straumes aparātu un pasildījos latviešu pirtiņā. Tā kā neesmu liels SPA cienītājs, tvaika pirti un saunu neizmantoju, neberzējos ar ledu un neiegāju džakuzi. Tiesa, džakuzi būtu ielīdis, bet negribējās traucēt divu skaistu meiteņu sarunu. Ielīst jau varētu, bet

ko es tur «viens» sēdēšu, vēl padomās, kas man prātā. Tad nu devos mājās pildīt mājas darbus.
Foto: Privātais arhīvs

Tā palielam, ja skatās, tad individuālās nodarbības zālē ir apgūtas un zināmas, SPA ir iepazīts, tad atliek reiz saņemties un aiziet uz kādu grupas nodarbību, kur, protams, visas pārējās būs meitenes un es tur viens pa aizmuguri lēkāšu kā sienāzis. Ta redzēs, vai saņemšos! :)

Nu re, drīz jau pirmdiena klāt, tātad mans cīņu biedrs būs atgriezies un viss kļūs jautrāk. Par treniņiem skatīšos pēc sajūtām: ja būs viegli, darīšu, ja jutīšu, ka grūti, nemocīšu sevi. Tomēr treneris ir jāklausa. ;)

Ar cieņu, Raimonds

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu