Vecmīlgrāvī vīrietis izšauj policista virzienā un cenšas noslēpt narkotikas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

21. februāra vakarā, patrulējot Vecmīlgrāvja rajonā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa amatpersonas pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti, kurš uzvedās neadekvāti. Likumsargiem šķita, ka šis vīrietis atradies apreibinošo vielu iespaidā.

Pieejot pie aizdomīgā vīrieša un mēģinot uzsākt sarunu, viņš metās bēgt.

Vīrietis ieskrēja kādas daudzdzīvokļu ēkas kāpņu telpā, kur nonāca strupceļā. No kabatas viņš izvilka pulverveida vielu, kuru centās izbārstīt un pilnībā no tās atbrīvoties. No otras kabatas vīrietis izvilka gāzes ieroci, ar kuru centās sašaut vienu no policistiem. Pateicoties policistu profesionālajai rīcībai, vīrieti izdevās aizturēt un neviens netika savainots.

Likumsargi vīrieti aizturēja un nogādāja iecirknī.

Ekspertīzes rezultātā noskaidrojās, ka pulverveida viela, no kuras aizturētais centās atbrīvoties, ir apmēram 5,6 grami ciklopropilfentanila. Jāpiebilst, ka ar 5,6 gramiem šīs narkotiskās vielas pietiek 56 devām.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi. Par narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, vai par šo personu piespiešanu izpildīt acīmredzami prettiesiskas darbības, ja pretošanās vai piespiešana izdarīta, lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

1982.gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskām noziegumiem.
23.februārī aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Jāpiemin, ka ciklopropilfentanils parasti tiek tirgots personām, kuras vēlas iegādāties heroīnu. Pircēji, protams, netiek informēti, ka tas nav heroīns. Līdz ar to bieži notiek pārdozēšana, jo fentanila grupas vielas ir daudz spēcīgākas par heroīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu