Pret valsts nodokļu politiku protestējošo igauņu auto rada sastrēgumus uz Vidzemes ceļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @marisons

Pret Igaunijas nodokļu politiku protestējošo igauņu automašīnas rada sastrēgumus uz ceļiem Vidzemē, noskaidroja aģentūra LETA.

Mazsalacas novada pašvaldības policijas vecākā inspektore Daiga Zeltkalna-Džaboura pastāstīja, ka autovadītāji pulcējas speciāli sagatavotā laukumā ārpus Mazsalacas, radot lokālus sastrēgumus, taču arī pašā mazpilsētā satiksme bija apgrūtināta, kas Mazsalacai nav tipiski.

«Brauc no visām pusēm - Valmieras, Rūjienas, Staiceles -,» atzina Zeltkalna-Džaboura, taču precīzu automašīnu skaitu minēt nevarēja.

Nekādas nekārtības novada teritorijā radītas nav, bet satiksmi uzrauga trīs Valsts policijas ekipāžas.

Arī Naukšēnu novada Pašvaldības policijas kārtībnieks Normunds Šults aģentūrai LETA pauda, ka «igauņi ir ļoti disciplinēti», automašīnas rotātas ar Latvijas un Igaunijas karodziņiem. Vietējās policijas aplēses liecina, ka cauri Naukšēniem izbraukušas apmēram 500 automašīnas ar kaimiņvalsts reģistrācijas zīmēm, radot sastrēgumumu.

Šults gan nezināja teikt, kad autovadītāji dosies atpakaļ uz Igauniju un pa kādiem ceļiem, jo izbraukšana ir iespējama pa vairākiem lielākiem ceļiem.

Arī Valkas novada Pašvaldības policijas priekšnieces Diānas Jūgas rīcībā nav informācijas, ka kaimiņvalsts autovadītāji novadā būtu radījuši kādas nekārtības.

Jau vēstīts, ka simtiem igauņu gatavojas tieši savas valsts simtgades dienā - 2018.gada 24.februārī - autokolonnā doties uz Latviju, protestējot pret Igaunijas nodokļu politiku.

Protesta brauciena dalībniekus visvairāk neapmierina krasais alkohola un degvielas akcīzes nodokļa likmes paaugstinājums, kura dēļ daudzi igauņi, īpaši no valsts dienvidu rajoniem, dodas iegādāties šīs preces uz Latviju. Šā iemesla dēļ jau nācies slēgt daudzus lauku veikaliņus, un arī kravas mašīnu īpašnieki pēc degvielas brauc pie dienvidu kaimiņiem.

Arī Igaunijas valdība atzinusi, ka krasā akcīzes nodokļu paaugstināšana radījusi finansiālas problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu