«Rūjienas saldējuma» apgrozījums pērn sasniedzis € 1,5 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Saldējuma ražotāja «Rūjienas saldējums» apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis, sasniedzot apmēram 1,5 miljonus eiro, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

Viņš atgādināja, ka 2016.gadā «Rūjienas saldējums» strādāja ar 1,161 miljona eiro apgrozījumu, tādējādi pērn sasniegts samērā būtisks pieaugums. Savukārt peļņas rādītāju ziņā uzņēmums aizvadīto gadu noslēdzis «pa nullēm».

Kompānijas valdes priekšsēdētājs teica, ka uzņēmuma apgrozījums pērn ir audzis pateicoties «Rūjienas saldējuma» rezultātiem eksporta tirgos, kā arī darbībai vietējā tirgū. «Mēs, protams, lielu uzmanību pievēršam ne tikai eksportam, bet arī darbībai vietējā tirgū, kas mums ir vismīļākais,» teica Miezis.

Viņš piebilda, ka vietējā tirgū uzņēmums attīsta biezpiena desertu segmentu, jo to ražošana mazina sezonalitātes ietekmi uz pārdošanas rādītājiem, nodrošinot ieņēmumus arī ziemas mēnešos, kad saldējumam ir mazāks noiets.

Miezis teica, ka arī šogad uzņēmums plāno kāpināt apgrozījumu, pateicoties jaunu realizācijas tirgu apguvei un aktīvai darbībai eksporta jomā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Rūjienas saldējums» 2016.gadā strādāja ar 1,161 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 26,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 240 176 eiro, kas ir 3,2 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

«Rūjienas saldējums» ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 507 431 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Miezis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu