Krievijas lidmašīnas avārijas vietā atrasta otrā melnā kaste

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien netālu no Maskavas nogāzušās pasažieru lidmašīnas «Antonov An-148» avārijas vietā atrasta melnā kaste, vēsta portāls «gazeta.ru». Iekārta, ar ko tiek ierakstīts pilota kabīnē notiekošais, esot saglabājusies apmierinošā stāvoklī. Ieraksts varētu palīdzēt noskaidrot, kas izraisīja lidmašīnas avāriju, kurā bojā gāja 71 cilvēks.

Krievijas mediji ziņo, ka tā esot otrā lidmašīnas melnā kaste. Pirmā ierīce tika atrasta avārijas dienā.

Pirms tam vietējos medijos parādījās kļūdainas ziņas par melnās kastes atrašanu, kas vēlāk izrādījās cita veida ierīce, kas neveic audioierakstus.

Lidmašīnas atlūzas un pasažieru mirstīgās atliekas izsvaidītas plašā teritorijā, tāpēc meklēšana vēl nav noslēgusies.

Svētdien dažu desmitu kilometru attālumā no Maskavas avarēja pasažieru lidmašīna. Bojā gāja visi, kas atradās tās salonā, - 65 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Aviokompānijas «Saratov Airlines» lidmašīna «Antonov An-148» bija ceļā no Maskavas Domodedovas lidostas uz Orsku, kas atrodas netālu no Krievijas robežas ar Kazahstānu. Neilgi pēc pacelšanās lidmašīna sāka krist no apmēram divu kilometru augstuma. Lidmašīna avarēja apmēram 80 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Maskavas.

Mirušo vidū ir trīs nepilngadīgie - piecus gadus vecs bērns un divi pusaudži.

Par ticamākajām versijām patlaban tiek uzskatīts tas, ka aizdedzies lidmašīnas motors vai arī avāriju izraisījis sniegs un apledojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu