Japānas salas sasniedz nafta no nogrimušā Irānas tankkuģa

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas dienvidos vairākas salas ir sasniedzis naftas plankums, kas, domājams, izplūdis no janvārī nogrimuša Irānas tankkuģa, ceturtdien paziņoja vietējās varas iestādes. Naftas pikuči ir izskaloti krastā vismaz 10 salās, tostarp Amamiosimā un Jaku salā, paziņoja Kagosimas prefektūras valdība.

Amamiosimā pēc naftas nonākšanas krastā ir atrasts beigts zaļais bruņurupucis, sacīja vietējās amatpersonas.

Japānas Krasta apsardze paziņoja, ka tā vēl nav spējusi sasaistīt salās izskaloto naftu ar naftas plankumu, kas izplūda jūrā pēc Irānas tankkuģa un Honkongas kravas kuģa sadursmes janvāra sākumā.

Irānas naftas tankkuģis «Sanchi» 6.janvārī sadūrās ar Honkongas kravas kuģi «CF Crystal». Irānas varas iestādes paziņoja, ka ir gājuši bojā 32 tankkuģa apkalpes locekļi – 30 Irānas un divi Bangladešas pilsoņi, bet 21 apkalpes loceklis tika izglābts.

Ķīna pagājušonedēļ paziņoja, ka tankkuģis nogrimis jūras dibenā apmēram 300 kilometrus uz austrumiem no Šanhajas.

Tankkuģī vēl atrodas daļa no tā vestā kondensāta, kas ir vieglāk uzliesmojoša degviela nekā jēlnafta.

Tiek uzskatīts, ka tankkuģis veda arī apmēram 2120 tonnas degvieleļļas, kas tiek izmantota kā kuģu degviela, paziņoja Japānas Krasta apsardze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu