Eksperts: Satraukumam par finanšu tirgu nepastāvību nav pamata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nesen Volstrītā piedzīvotās akciju cenu svārstības ir pavisam ierasta atgriešanās pie nepastāvības un tām nevienu nevajadzētu satraukt, uzskata viens no pasaulē vadošajiem finanšu tirgu novērotājiem - globālās finanšu kompānijas «Allianz» galvenais ekonomikas padomdevējs Mohameds el Erians.

Sarunā ar portālu «Politico» Erians norādīja, ka ievērojamās svārstības finanšu tirgū pēdējās dienās nav liels pārsteigums, taču pārsteigums bijis tas, ka tirgus pēdējos gados nebija piedzīvojis būtiskus kritumus.

«Mēs nākam no perioda, kurā gandrīz netika novērota finanšu tirgus nepastāvība. Pagājušajā gadā vien mēs novērojām sešus no septiņiem zemākajiem nepastāvības rādītājiem vēsturē,» sacīja eksperts.

«Finanšu tirgi piedzīvoja ļoti strauju kāpumu, tāpēc gaidāmas tehniskas korekcijas, gaidāmas «gaisa bedres».»

Lai gan indekss «Dow Jones Industrial Average» pēdējās dienās nokritās par aptuveni 1700 punktiem, Erians gan skaidro, ka šis kritums nenorāda uz jebkādām būtiskām problēmām ekonomikā. Tā vietā šī lejupslīde norāda uz to, ka mākleri cenšas pielāgoties ekonomikas izaugsmes tempa paātrinājumam, kas, visticamāk, izraisīs procentu likmju kāpumu.

Vienlaikus Erians atteicās kritizēt ASV prezidenta Donalda Trampa biežo dižošanos ar augšupeju akciju biržā. Taču viņš atzina, ka pieaugums Volstrītā bijis globāls fenomens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu